Γάζα: Απελευθερώθηκαν 11 όμηροι από τη Χαμάς και 30 που κρατούνταν στο Ισραήλ, όλα γυναικόπαιδα

Γάζα: Απελευθερώθηκαν 11 όμηροι από τη Χαμάς και 30  που κρατούνταν στο Ισραήλ, όλα γυναικόπαιδα

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) επιβεβαίωσαν πριν από λίγο ότι η Χαμάς απελευθέρωσε 11 ομήρους με διπλή υπηκοότητα, τους οποίους παρέδωσε στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ διευκρίνισε ότι πρόκειται για ομήρους που εκτός από την Ισραηλινή υπηκοότητα, είχαν τα τρία από αυτά γαλλική, τα δύο γερμανική και τα έξι, υπηκοότητα Αργεντινής. Πρόκειται για δύο μητέρες και εννέα παιδιά (μεταξύ των οποίων δύο κοριτσάκια ηλικίας μόλις τριών ετών) που απήχθησαν από το κιμπούτς Νιρ Οζ. Οι πατέρες των παιδιών εξακολουθούν να κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας.

Παράλληλα, απελευθερώθηκαν 33 Παλαιστίνιοι – 30 παιδιά και τρεις γυναίκες – που κρατούνταν σε ισραηλινές φυλακές. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ διευκρίνισε ότι οι 11 ισραηλινοί όμηροι έχουν διπλή υπηκοότητα: τρεις με γαλλική, δύο με γερμανική και έξι με αργεντίνικη. Παράλληλα, απελευθερώθηκαν 33 Παλαιστίνιοι – 30 παιδιά και τρεις γυναίκες – που κρατούνταν σε ισραηλινές φυλακές, συμπλήρωσε.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx