Γάζα: “Ναι” από το Συμβούλιο Ασφαλείας στο αμερικανικό ψήφισμα για κατάπαυση

Γάζα: “Ναι” από το Συμβούλιο Ασφαλείας στο αμερικανικό ψήφισμα για κατάπαυση
EPA/MOHAMMED SABER

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ υιοθέτησε σήμερα το αμερικανικό σχέδιο απόφασης.

Το σχέδιο καλεί το Ισραήλ και τη Χαμάς να εφαρμόσουν την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, που είχε παρουσιάσει την 31η Μαΐου ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Η Ρωσία δεν συμμετείχε στην ψηφοφορία, ενώ τα υπόλοιπα 14 μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας ψήφισαν υπέρ. Το κείμενο οριστικοποιήθηκε έπειτα από διαβουλεύσεις που κράτησαν έξι ημέρες.

Το ψήφισμα χαιρετίζει τη νέα πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, «την οποία το Ισραήλ αποδέχθηκε, καλεί τη Χαμάς να την αποδεχθεί επίσης, και προτρέπει τις δύο πλευρές να εφαρμόσουν πλήρως τους όρους της, άνευ όρων και καθυστερήσεων».

«Περιμένουμε από τη Χαμάς να συμφωνήσει στο σχέδιο για κατάπαυση του πυρός, που ισχυρίζεται ότι θέλει», είπε η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ.

Πηγή: ΑΠΕ:ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι