Γάζα: Την εξουδετέρωση του πρωθυπουργού της Χαμάς ανακοίνωσε το Ισραήλ

Γάζα: Την εξουδετέρωση του πρωθυπουργού της Χαμάς ανακοίνωσε το Ισραήλ
epa11638058 (FILE) - A rocket is launched from the coastal Gaza strip towards Israel by militants of the Ezz Al-Din Al Qassam militia, the military wing of Hamas movement, in Gaza City, 07 October 2023 (reissued 02 October 2024). Upcoming 07 October 2024, marks one year since the Palestinian militant group Hamas launched a surprise attack on Israel, killing 1,200, and one year since Israel began its war on Gaza, killing more than 41,000 and destroying the Palestinian enclave. On 07 October 2023, armed Palestinian groups led by Hamas launched a deadly assault on Israel, with rocket launches and thousands of militants breaching the Gaza-Israel security barrier to attack Israeli communities and military bases near Gaza and central Israel and taking dozens of hostages. Israel, then, officially declared a state of war against Hamas, setting the stage for a major military response in the strip. EPA/MOHAMMED SABER

Την εξόντωση τριών κορυφαίων στελεχών της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς ανακοίνωσαν οι Ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, σε πλήγμα που έλαβε χώρα «εδώ και περίπου τρεις μήνες» στην Λωρίδα της Γάζας.

Κατά το ισραηλινό πλήγμα «εξοντώθηκαν οι ακόλουθοι τρομοκράτες: Ράουχι Μουστάχα, Σάμεχ αλ-Σιράζ, Σάμι Ουντέχ», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού.

Ο Ράουχι Μουστάχα ήταν μέλος του πολιτικού γραφείου της Χαμάς για την Γάζα, υπεύθυνος για τα οικονομικά, ο Σάμεχ αλ-Σιράζ ήταν επίσης μέλος του πολιτικού γραφείου, υπεύθυνος των υποθέσεων ασφαλείας και ο Σάμι Ουντέχ ήταν επικεφαλής της υπηρεσίας εσωτερικής ασφαλείας της Χαμάς.

Η Χεζμπολάχ απώθησε απόπειρα ισραηλινής προώθησης στα σύνορα

Η οργάνωση Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι απώθησε απόπειρα ισραηλινής προώθησης στην μεθόριο του Ισραήλ με τον νότιο Λίβανο, όπου ο ισραηλινός στρατός δηλώνει ότι διεξάγει περιορισμένες πολεμικές επιχειρήσεις.

Η Χεζμπολάχ «απώθησε με πυρά πυροβολικού απόπειρα των εχθρικών ισραηλινών δυνάμεων να προωθηθούν προς το λιμάνι της Φάτιμα», επί του τσιμεντένιου τοίχου και το συρμάτινου φράκτη κατά μήκος των συνόρων ανάμεσα στο Ισραήλ και τον Λίβανο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της φιλοϊρανικής οργάνωσης του Λιβάνου.

Η οργάνωση ανακοίνωσε επίσης ότι εκτόξευσε πυραύλους κατά της πόλης της Τιβεριάδας στο βόρειο Ισραήλ απαντώντας στους ισραηλινούς βομβαρδισμούς «κατά των πόλεων, των χωριών και των πολιτών του Λιβάνου».

Πριν από λίγη ώρα, ο ισραηλινός στρατός εξέδωσε προειδοποίηση προς τους κατοίκους περισσότερων 20 κοινοτήτων του Λιβάνου να απομακρυνθούν.

Το Ισραήλ κατηγορεί την Χεζμπολάχ για διακίνηση όπλων μέσω της Συρίας

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Αβιχάι Αντράι κατηγόρησε την Χεζμπολάχ για διακίνηση όπλων από την Συρία μέσω του συνοριακού περάσματος της Μάσναα.

Σύμβουλος των Φρουρών της Επανάστασης νεκρός έπειτα από ισραηλινή επίθεση στην Δαμασκό

Το ιρανικό Student News Network μετέδωσε ότι σύμβουλος των Φρουρών της Επανάστασης υπέκυψε στα τραύματά του μετά την ισραηλινή αεροπορική επίθεση στα περίχωρα της Δαμασκού την Δευτέρα.

Ο σύμβουλος ονομαζόταν Ματζίντ Ντιβάνι, σύμφωνα με το Student News Network που δεν μέτεδωσε περισσότερες πληροφορίες.

Πρόκειται μάλλον για την ισραηλινή επίθεση την είδηση για την οποία μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Συρίας την Τρίτη λέγοντας ότι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και εννέα τραυματίσθηκαν σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή κατά της συρικαής πρωτεύουσας.

Οταν ερωτήθηκε για την επίθεση, ο ισραηλινός σταρτός απάντησε ότι δεν σχολιάζει πληροφορίες που μεταδίδονται από ξένα μέσα ενημέρωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx