ΓΕΕΘΑ: Πιο καλές ποιοτικά και με καινοτόμα χαρακτηριστικά οι νέες στολές

ΓΕΕΘΑ: Πιο καλές ποιοτικά και με καινοτόμα χαρακτηριστικά οι νέες στολές
(ÎÝíç Äçìïóßåõóç) Öùôïãñáößá ðïõ äüèçêå óÞìåñá óôç äçìïóéüôçôá êáé åéêïíßæåé ôç íÝá óôïëÞ ðáñáëëáãÞò ôùí ãéá ôï ðñïóùðéêü ôùí Åíüðëùí ÄõíÜìåùí. Ôï Ãåíéêü Åðéôåëåßï ÅèíéêÞò ¢ìõíáò áíáêïéíþíåé ôçí õéïèÝôçóç íÝáò óôïëÞò ðáñáëëáãÞò ãéá ôï ðñïóùðéêü ôùí Åíüðëùí ÄõíÜìåùí. Ç ìåôÜâáóç óôïí íÝï ôýðï óôïëÞò èá ãßíåé óôáäéáêÜ áñ÷Þò ãåíïìÝíçò áðü ôï ðñïóùðéêü ôùí ÌïíÜäùí Åéäéêþí ÄõíÜìåùí êáé Åéäéêþí Åðé÷åéñÞóåùí êáé èá åðåêôáèåß óýíôïìá óôï ðñïóùðéêü ôùí õðïëïßðùí ÊëÜäùí áñ÷éêÜ áðü ôïí ÓÎ êáé óôçí óõíÝ÷åéá óôï ÐÍ êáé óôçí ÐÁ, óå üóïõò ðñïâëÝðåôáé íá ôçí öÝñïõí. ÓÜââáôï 25 Íïåìâñßïõ 2023. ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÕÐÏÕ ÃÅÅÈÁ/STR

Νέες στολές για τους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων

Την υιοθέτηση νέας στολής παραλλαγής για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ, αναφέροντας ότι θα γίνει σταδιακά η μετάβαση και ότι πρόκειται για στολές πολύ καλύτερης ποιότητας με καινοτόμα χαρακτηριστικά για τη βελτίωση του επιπέδου προστασίας των υπηρετούντων.

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Η μετάβαση στον νέο τύπο στολής θα γίνει σταδιακά αρχής γενομένης από το προσωπικό των μονάδων Ειδικών Δυνάμεων και Ειδικών Επιχειρήσεων και θα επεκταθεί σύντομα στο προσωπικό των υπολοίπων Κλάδων αρχικά από τον Στρατό Ξηράς και στην συνέχεια στο Πολεμικό Ναυτικό και στην Πολεμική Αεροπορία, σε όσους προβλέπεται να την φέρουν. Η νέα στολή εκτός της κατακόρυφης αύξησης της ποιότητας του υλικού κατασκευής της, ενσωματώνει και άλλα σύγχρονα και σε ορισμένα της σημεία καινοτόμα χαρακτηριστικά, που βελτιώνουν συνολικά το επίπεδο προστασίας, επιβιωσιμότητας και άνεσης του μαχητή και συμβάλλουν στην καλύτερη εκτέλεση της αποστολής του.

Η νέα στολή περιλαμβάνει χιτώνιο, περισκελίδα και μπλούζα μάχης (combat shirt), Το σχέδιο παραλλαγής παραμένει ίδιο αλλά με «ένταση» των χρωμάτων κατά τι πιο «ανοιχτή» (το γαιώδες επικρατεί σε σχέση με το πράσινο), Το ύφασμα είναι αντιπυρικό με παράλληλη δυνατότητα απομείωσης του υπέρυθρου ίχνους (anti-IR),- Οι στολές διαθέτουν υψηλό επίπεδο θερμομόνωσης, ανθεκτικότητας, αδιαβροχοποίησης και εργονομίας.

Η νέα στολή απετέλεσε εκτέλεση σχετικής εντολής του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ για αλλαγή της υφιστάμενης στολής παραλλαγής που εξεδόθη στα τέλη του 2021, στο πλαίσιο της γενικότερης απόφασης αναβάθμισης των υλικών του μαχητή, οπότε προσεχώς αλλά σύντομα θα επακολουθήσουν αλλαγές και σε άλλα φερόμενα υλικά (εξαρτήσεις, κράνη, άρβυλα κλπ).  Ήδη έχουν παραληφθεί και διανεμηθεί οι πρώτες ποσότητες στο προσωπικό των Μονάδων Ειδικών Δυνάμεων και Ειδικών Επιχειρήσεων.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι