ΓΕΕΘΑ: Πρωτόκολλο συνεργασίας Πανεπιστημίου Μακεδονίας-Σχολής Πολέμου

Νέα μεταπτυχιακά από τη Σχολή Ευελπίδων και το Πολυτεχνείο Κρήτης

Διαδικτυακή τελετή επίδοσης μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών με θέμα «Διεθνείς Σχέσεις και Ασφάλεια» σε 75 αξιωματικούς της 6ης σειράς του διατμηματικού μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ) σε συνεργασία με την Ανωτάτη Διακλαδική Σχολή Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ) πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 9 Φεβρουαρίου.

Όπως ανακοινώθηκε, κατά τη διάρκεια της τελετής, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, στον χαιρετισμό του, εξήρε την προσπάθεια που κατέβαλαν οι αποφοιτήσαντες αξιωματικοί, έκανε ιδιαίτερη μνεία τόσο στην επαγγελματική κατάρτισή τους, που οφείλει και πρέπει να είναι πολυσχιδής και πολυεπίπεδη, όσο και στην ακαδημαϊκή εκπαίδευση, η οποία αποτελεί διαχρονικό ζητούμενο για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Μεταξύ άλλων, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ τόνισε ότι το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας αποτελεί σταθερό αρωγό στην αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων, συνιστώντας ανεξάντλητη πηγή γνώσης και προαγωγής της εκπαίδευσης. Επίσης, στο πλαίσιο της τελετής υπεγράφη πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του ΠΑΜΑΚ και της ΑΔΙΣΠΟ, από τον πρύτανη του πανεπιστημίου, καθηγητή Στυλιανό Δ. Κατρανίδη και τον διοικητή της ΑΔΙΣΠΟ, υποναύαρχο Δημήτριο Καβουλάκο. Το πρωτόκολλο περιλαμβάνει σειρά κοινών δράσεων που αφορούν σε τομείς εκπαιδευτικού, ερευνητικού και διοικητικού ενδιαφέροντος, με αμοιβαίο όφελος και για τους δύο φορείς.

Μέσω του πρωτοκόλλου διευρύνονται οι εκπαιδευτικές δράσεις, μεταξύ άλλων, στους τομείς της διαχείρισης κρίσεων, της στρατηγικής επικοινωνίας, του project management, καθώς και σε εκπαιδευτικά προγράμματα σχετικά με την κοινή πολιτική ασφάλειας και άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αναφερόμενος στο πρωτόκολλο συνεργασίας, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ευχαρίστησε τις πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τη διαρκή επιμόρφωση που προσφέρουν στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι οι νέες δράσεις που προβλέπονται στο πρωτόκολλο θα μεγιστοποιήσουν το εκπαιδευτικό όφελος τόσο για την ΑΔΙΣΠΟ όσο και για το ΠΑΜΑΚ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι