Γεννηματά: Μηδενική ανοχή στην εσωστρέφεια και στην υπονόμευση από τη Δευτέρα

Γεννηματά: Μηδενική ανοχή στην εσωστρέφεια και στην υπονόμευση από τη Δευτέρα

Το  γάντι στους εσωκομματικούς της αντιπάλους πέταξε η Φώφη Γεννηματά από το βήμα του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, που άνοιξε τις εργασίες του το απόγευμα του Σαββάτου, καλώντας τους να αρθρώσουν έναν ουσιαστικό πολιτικό αντίλογο. Τόνισε, ωστόσο, ότι από τη Δευτέρα «θα υπάρχει μηδενική ανοχή στην εσωστρέφεια και στην υπονόμευση».

«Το ΠΑΣΟΚ είναι ενωμένο και δυνατό» είπε η Φώφη Γεννηματά παρά τις έντονες επικρίσεις που δέχθηκε τις τελευταίες εβδομάδες από πολλά στελέχη που την κατηγορούν για απόπειρα ηγεμόνευσης. «Κάθε συνέδριο του ΠΑΣΟΚ είναι ένα πολιτικό γεγονός που αφορά κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα» συμπλήρωσε, παρά το γεγονός ότι το συνέδριο επικρίθηκε από αρκετά στελέχη: Τόσο από την πλευρά της ομάδας του ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη, όσο και από τον υποψήφιο του κόμματος για τον Δήμο της Αθήνας Παύλο Γερουλάνο, ο οποίος ξεκίνησε τη συλλογή υπογραφών για ένα ανοιχτό συνέδριο το 2020.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη συνέχεια υποστήριξε: «Είμαστε εμείς όλοι εδώ ενωμένοι και αποφασισμένοι να κάνουμε τη δημοκρατική παράταξη μεγάλη και πρωταγωνιστή. Βάζουμε μπροστά τις διαχρονικές μας αξίες και παρακαταθήκες. Όσους αγωνίστηκαν για να μείνει η παράταξη όρθια στα δύσκολα. Βάζουμε μπροστά το έργο μας στη Βουλή, τη δουλειάς μας στις γειτονιές και αν χρειαστεί τον αγώνα μας στους δρόμους. Θα είμαστε όπου μας χρειάζεται ο ελληνικός λαός».

Η Φώφη Γεννηματά έκανε ειδική αναφορά στα νεότερα στελέχη για τα οποία είπε ότι «σηματοδοτούν τη μετάβαση στη νέα γενιά που πλήρωσε το τίμημα της κρίσης. Σήμερα όλα αυτά τα παιδιά κρατούν στην ψυχή τους, την ψυχή του ΠΑΣΟΚ και ας μην γνώρισαν ποτέ από κοντά τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Γιώργο Γεννηματά. Και ας μην βίωσαν ποτέ τις καλύτερες ημέρες που ζήσαμε εμείς».

Πρόσθεσε ακόμη ότι έχει χρέος να τιμήσει την εντολή που έλαβε το 2015, η οποία ενισχύθηκε το 2017, και κάλεσε τους συνέδρους να δουλέψουν όλοι μαζί για «να ξανακάνουμε την παράταξη μεγάλη, το ΠΑΣΟΚ ξανά υπερήφανο».

Το συνέδριο είναι, ωστόσο, ένα συνέδριο χωρίς Παπανδρέου, παρότι ο Γιώργος Παπανδρέου, αν και δεν είναι μέλος, ενημέρωσε την κ. Γεννηματά για τις διεθνείς υποχρεώσεις του στο εξωτερικό. Το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ σνόμπαρε όμως ο Βαγγέλης Βενιζέλος, ενώ παρέστη τελικά αν και δεν το είχε ανακοινώσει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος έγινε δεκτός με χειροκροτήματα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι