Γεωμαγνητική καταιγίδα: Η Starlink του Ίλον Μασκ προειδοποιεί για προβλήματα στη λειτουργία των δορυφόρων της

Γεωμαγνητική καταιγίδα: Η Starlink του Ίλον Μασκ προειδοποιεί για προβλήματα στη λειτουργία των δορυφόρων της

H Starlink, θυγατρική της SpaceX του Ίλον Μασκ, η οποία ασχολείται με τους δορυφόρους, προειδοποίησε σήμερα για το ενδεχόμενο  υποβάθμισης των υπηρεσιών της, καθώς ο πλανήτης μας βρίσκεται αντιμέτωπος με τις συνέπειες της μεγαλύτερης γεωμαγνητικής καταιγίδας των τελευταίων δύο δεκαετιών εξαιτίας της ηλιακής δραστηριότητας.

Σημειώνεται ότι, η Starlink έχει την ιδιοκτησία περίπου του 60% των περίπου 7.500 δορυφόρων που έχουν τεθεί σε τροχιά γύρω από τη γη και έχει κυρίαρχη θέση στο δορυφορικό διαδίκτυο.

Ο Μασκ ανέφερε νωρίτερα σε μία ανάρτησή του στο Χ ότι οι δορυφόροι της Starlink επηρεάζονται σημαντικά από την γεωμαγνητική καταιγίδα, αλλά μέχρι τώρα εξακολουθούν να λειτουργούν ομαλά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι