Γεωργιάδης: Μεγάλη η πολιτισμική απόσταση της Τουρκίας απ’ την Ευρώπη

Ανοίγουν στις 10 Ιανουαρίου τα σχολεία – Περισσότερα τεστ

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1 ερωτήθηκε και σχετικά με το καψόνι που επεφύλαξε ο Ερντογάν στην επικεφαλής της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, το επιλεγόμενο “sofagate”.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι η συμπεριφορά του Ερντογάν καταδεικνύει την πολιτισμική απόσταση που έχει η Τουρκία από την Ε.Ε. και “όποιος δεν το βλέπει είτε έχει μάτια και είναι τυφλός, είτε έχει μάτια και κάνει πως δεν βλέπει”. Παράλληλα, τόνισε ότι «ο Ερντογάν χρησιμοποίησε το πρωτόκολλο για να ξεφτυλίσει τις ιδέες και τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία δεν διακρίνει άνδρα από γυναίκα και δεν υποτιμά τη θέση της γυναίκας».

Ο κ. Γεωργιάδης διερωτήθηκε αν ο Τούρκος πρόεδρος θα είχε την ίδια συμπεριφορά αν ήταν στη θέση της Φον Ντερ Λάιεν η Μέρκελ και πρόσθεσε ότι η απόφαση του Ερντογάν να αποχωρήσει από τη σύμβαση για τα δικαιώματα της γυναίκας και του παιδιού συμβολίζει τις βαθιές του πεποιθήσεις για υποτίμηση της γυναίκας και αυτού του τύπου πολιτισμικές διαφορές καθιστούν παντελώς αδύνατη την προσέγγιση ΕΕ-Τουρκίας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι