Γερμανία: Απαγορεύει την είσοδο σε ταξιδιώτες από πέντε χώρες

Υποχρεωτικός εμβολιασμός και στην Γερμανία

Η είσοδος από τη Βραζιλία, τη Νότια Αφρική, τη Βρετανία, την Ιρλανδία ή την Πορτογαλία σχεδόν απαγορεύεται πλήρως στην Γερμανία από αύριο Σάββατο λόγω του φόβου των μεταλλάξεων (της βρετανικής, της νοτιοαφρικανικής και της βραζιλιάνικης).

Σύμφωνα με πληροφορίες του Spiegel, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αποφάσισε να απαγορεύσει την είσοδο ταξιδιωτών από χώρες με μεταλλαγμένες μορφές του κορονοϊού. Η απόφαση αρχίζει να ισχύει από αύριο Σάββατο και έως τις 17 Φεβρουαρίου. Η απαγόρευση θα εφαρμοστεί και για τις οδικές ή σιδηροδρομικές αφίξεις. Γερμανοί πολίτες και αλλοδαποί που διαμένουν στη Γερμανία εξαιρούνται από αυτήν την απαγόρευση, αλλά θα μπαίνουν σε καραντίνα. Θα επιτρέπονται επίσης εμπορευματικές μεταφορές και πτήσεις ασθενοφόρων καθώς και ταξίδια για επείγοντες ανθρωπιστικούς λόγους, όπως και ο επαναπατρισμός πληρωμάτων.

«Η δυναμική της εξάπλωσης των μεταλλάξεων είναι ιδιαίτερα ανησυχητική σε αυτές τις χώρες. Σύμφωνα με τη βρετανική κυβέρνηση, η λεγόμενη βρετανική μετάλλαξη μεταδίδεται έως και 70% πιο εύκολα και έχει ρυθμό αναπαραγωγής (R) κατά 0,4 βαθμούς μεγαλύτερο σε σύγκριση με την έως τώρα γνωστή μορφή του Sars-CoV-2» αναφέρεται στην απόφαση μέρος της οποίας δημοσιεύει το Spiegel.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι