Γερμανία: Απομακρύνει τις οικογένειες των διπλωματών της από Ισραήλ, Λίβανο και Δυτική Όχθη

Για επιστροφή στο "φρένο χρέους" δεσμεύεται ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών

Η Γερμανία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα περιορίσει στο απολύτως αναγκαίο το προσωπικό των διπλωματικών αποστολών της στο Ισραήλ, στον Λίβανο και στη Δυτική Όχθη, ενώ οι οικογένειες των υπαλλήλων θα απομακρυνθούν. Παρόμοια απόφαση είχαν ανακοινώσει νωρίτερα και οι ΗΠΑ.

Το υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι συγκάλεσε την επιτροπή αντιμετώπισης κρίσεων μετά τη δολοφονία του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα για να συζητήσει την «πολύ τεταμένη κατάσταση στον Λίβανο και την περιοχή» μετά τα τελευταία πλήγματα. Αποφασίστηκε οι οικογένειες των υπαλλήλων των πρεσβειών στη Βηρυτό, στη Ραμάλα και στο Τελ Αβίβ να φύγουν και να πάνε σε «ασφαλές μέρος» στην ίδια περιοχή ή να επιστρέψουν στη Γερμανία.

Θα μειωθεί επίσης ο αριθμός των υπαλλήλων που θα παραμείνουν στις πρεσβείες, φροντίζοντας όμως να παραμείνουν ανοιχτές και να είναι σε θέση να επιτελούν το σύνολο του έργου τους. Το Βερολίνο έχει ήδη προειδοποιήσει τους Γερμανούς πολίτες για τον κίνδυνο που μπορεί να διατρέξουν εάν ταξιδέψουν στο Ισραήλ, στον Λίβανο και στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας χαρακτήρισε «εξαιρετικά επικίνδυνη την κατάσταση στον Λίβανο» και είπε ότι «υπάρχει κίνδυνος αποσταθεροποίησης για όλον τον Λίβανο. Αυτό δεν συμφέρει σε καμία περίπτωση ούτε το Ισραήλ», είπε η Αναλένα Μπέρμποκ μιλώντας στο γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό ARD. Η υπουργός είπε επίσης ότι το Βερολίνο συνεχίζει τις προσπάθειες για την επίτευξη εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx