Γερμανία: Χαιρετίζουμε τις διερευνητικές επαφές

Υποχρεωτικός εμβολιασμός και στην Γερμανία

Ως «καλή είδηση για ολόκληρη την περιοχή» χαιρετίζει η Γερμανία την επανέναρξη των διερευνητικών συνομιλιών, στις 25 Ιανουαρίου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Άντεμπαρ επεσήμανε ότι η γερμανική κυβέρνηση -που είχε και την προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης- «προσπάθησε πολύ, προκειμένου να υπάρξουν απευθείας συνομιλίες μεταξύ Αθήνας και της Άγκυρας».

«Τονίζαμε πάντα ότι έχει νόημα η λύση στα διαφιλονικούμενα ζητήματα θαλασσίων συνόρων να βρίσκεται με απευθείας διαπραγματεύσεις μεταξύ των εμπλεκομένων και στη βάση του διεθνούς δικαίου», πρόσθεσε η κα Άντεμπαρ. «Χαιρετίζουμε το γεγονός ότι και οι δύο πλευρές έχουν ανακοινώσει ότι οι διερευνητικές συνομιλίες, οι οποίες διακόπηκαν το 2016, θα ξεκινήσουν εκ νέου στις 25 Ιανουαρίου. Ελπίζουμε ότι αυτό είναι ένα καλό και σημαντικό βήμα και μια καλή είδηση για ολόκληρη την περιοχή», τόνισε η εκπρόσωπος.

Αναφερόμενη σε ενδεχόμενες προσδοκίες της γερμανικής κυβέρνησης από τον νέο γύρο διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, η Μ. Άντεμπαρ επεσήμανε ότι αυτή τη στιγμή «είναι υπόθεση των δύο πλευρών να ενημερώσουν για τα θέματα των συνομιλιών και να τα προσδιορίσουν και δεν θα βοηθούσε να διατυπώσει κανείς από έξω οποιεσδήποτε προσδοκίες. Το θέμα ασφαλώς είναι να αποκατασταθεί πρώτα η χαμένη εμπιστοσύνη και μετά να ξεκινήσει ένας εποικοδομητικός και προσανατολισμένος στο αποτέλεσμα διάλογος».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι