Γερμανία: Έστησαν μνημείο για ιερόδουλες που είχαν διωχθεί από τους ναζί

Για επιστροφή στο "φρένο χρέους" δεσμεύεται ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών

Μνημείο αφιερωμένο στις ιερόδουλες που στειρώθηκαν δια της βίας από τους ναζί στήθηκε χθες στην περιοχή των «κόκκινων φαναριών» του Αμβούργου, Ζανκτ Πάουλι, με πρωτοβουλία πάστορα. Η πορνεία δεν είχε απαγορευθεί, αλλά η συνοικία με τους οίκους ανοχής είχε περιορισθεί και απομονωθεί.

Κατά την διάρκεια της τελετής παρουσίασης του ορειχάλκινου μνημείου, ο εμπνευστής του, Ζίγκχαρντ Βιλμ, ο οποίος είναι πάστορας σε εκκλησία της περιοχής, εξήγησε ότι η σιδερένια πύλη που κλείνει ακόμη και σήμερα πίσω της την «Bordellgasse», την οδό των Οίκων Ανοχής και χρησιμεύει συχνά ως φόντο για τις φωτογραφίες των τουριστών, κατασκευάστηκε έπειτα από εντολή της ναζιστικής ηγεσίας το 1933.

Με την πύλη οριοθετείτο «το εμπόριο του σεξ».  «Η πολιτική των ναζί ήταν να μην απαγορεύουν μεν την πορνεία, αλλά να την περιορίζουν σε αποκλεισμένη περιοχή», δήλωσε ο πάστορας, προσθέτοντας ότι «δεν μπορεί τόσα χρόνια μετά το τέλος του πολέμου να μην έχουμε μια πλάκα με πληροφορίες ή κάτι ανάλογο που να εξηγεί ότι αυτές οι σιδερένιες πύλες και η ιδέα της αποκλεισμένης πορνείας δημιουργήθηκαν από τους εθνικοσοσιαλιστές».

Ο επικεφαλής του δημοτικού διαμερίσματος Ραλφ Νοϊμπάουερ δήλωσε ότι «αυτό που είναι ακόμη λιγότερο γνωστό είναι η τύχη που είχαν κάποια στιγμή αυτές οι γυναίκες. Πολλές στάλθηκαν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Νοϊενγκάμε στο Ράβενσμπρουκ και στειρώθηκαν δια της βίας».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι