Γερμανία: Καταδικάσθηκε 77χρονη και τρεις άνδρες με την κατηγορία ότι σχεδίαζαν να ανατρέψουν την κυβέρνηση

Σήμερα η δίκη για τον θάνατο του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη από αστυνομικά πυρά

Σε ποινές φυλάκισης 5 έως 8 ετών καταδικάστηκαν πέντε άτομα που κρίθηκαν ένοχα σήμερα, έπειτα από δίκη που κράτησε σχεδόν δύο χρόνια, για συνωμοσία με στόχο την ανατροπή της γερμανικής κυβέρνησης, καθώς και για τη σχεδιαζόμενη απαγωγή του πρώην υπουργού Υγείας.

Οι τέσσερις βασικοί κατηγορούμενοι, τρεις άνδρες ηλικίας από 46 έως 58 ετών και μια 77χρονη γυναίκα, πρώην εκπαιδευτικός, καταδικάστηκαν σε ποινές από 5 έως 8 χρόνια, από ανακοίνωσε το δικαστήριο της πόλης Κόμπλεντς. Κρίθηκαν όλοι τους ένοχοι για εσχάτη προδοσία, ενώ ένας συνεργός τους καταδικάστηκε σε φυλάκιση 2 ετών και 10 μηνών.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο της ομοσπονδιακής εισαγγελίας που είναι αρμόδια για υποθέσεις τρομοκρατίας «η ομάδα “Ενωμένοι Πατριώτες” σχεδίαζε από τον Ιανουάριο του 2022 να προκαλέσει  συνθήκες εμφυλίου πολέμου στη Γερμανία και ως “Πολίτες του Ράιχ” αρνούνταν τις δημοκρατικές αξίες και δεν θεωρούσαν νόμιμη την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Ονειρεύονταν την επιστροφή στο Β΄ Ράιχ του 1871».

Οι καταδικασθέντες σκόπευαν επίσης να απαγάγουν τον Καρλ Λάουτερμπαχ, τον υπουργό Υγείας της κυβέρνησης του Όλαφ Σολτς, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα αντιδημοφιλής στις ακροδεξιές οργανώσεις, λόγω των πολύ αυστηρών μέτρων που είχε λάβει για την αντιμετώπιση της πανδημίας της Covid-19. Το σχέδιό τους θα είχε τρεις φάσεις, αρχής γενομένης από ένα σαμποτάζ στις εγκαταστάσεις παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με στόχο να προκαλέσουν γενικευμένο μπλακάουτ. Θα ακολουθούσε η απαγωγή του υπουργού και η δολοφονία των σωματοφυλάκων του, αν χρειαζόταν. Οι ενέργειες αυτές πίστευαν ότι θα δημιουργούσαν τις συνθήκες για τον «εμφύλιο πόλεμο» και την ανάδειξη ενός νέου ηγέτη, γύρω από τον οποίο τα μέλη της ομάδας θα αναλάμβαναν σημαντικές θέσεις.

Λίγους μήνες μετά τη σύλληψη των μελών της ομάδας, τον Απρίλιο του 2022, οι γερμανικές αρχές εξάρθρωσαν άλλο ένα ένοπλο δίκτυο που είχε συγκροτηθεί γύρω από έναν Γερμανό αριστοκράτη και πρώην στρατιωτικούς. Το δίκτυο αυτό, που είχε υιοθετήσει επίσης την ιδεολογία του Ραϊχ, ήθελε να ανατρέψει τους θεσμούς και να επιτεθεί στην Βουλή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx