Γερμανία: Καταδικάσθηκε σήμερα Τούρκος για εμπρησμό -προ τριετίας- σε συναγωγή

Γερμανία: Καταδικάσθηκε σήμερα Τούρκος για εμπρησμό -προ τριετίας- σε συναγωγή

Γερμανικό δικαστήριο καταδίκασε σήμερα έναν Τούρκο σε φυλάκιση δύο ετών και εννέα μηνών επειδή είχε αποπειραθεί το 2021 να πυρπολήσει συναγωγή στην πόλη Ουλμ

O 47χρονος άνδρας κρίθηκε ένοχος για εμπρησμό και πρόκληση σοβαρών υλικών ζημιών στο κτίριο. Το κίνητρο της επίθεσής του ήταν ο αντισημιτισμός, σύμφωνα με το δικαστήριο.

Ο δράστης φέρεται ότι έριξε βενζίνη σε έναν τοίχο της συναγωγής και έβαλε φωτιά. Ένας αστυνομικός παρενέβη με πυροσβεστήρα, προτού πάρει μεγάλες διαστάσεις η πυρκαγιά. Ο δράστης ήταν κάτοικος Ουλμ και μετά τον εμπρησμό διέφυγε στην Τουρκία, όμως επέστρεψε στη Γερμανία τον Ιούλιο του 2023 και συνελήφθη.

Προ τετραμήνου Γερμανός ιρανικής καταγωγής καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο ετών και εννέα μηνών επειδή το 2022 συνελήφθη να οργανώνει τον εμπρησμό συναγωγής στο Μπόχουμ.  Ο πόλεμος στη Γάζα πυροδότησε νέες εντάσεις και έχουν καταγραφεί πολλά αντισημιτικά επεισόδια τους τελευταίους μήνες, όπως η ρίψη βομβών μολότοφ σε συναγωγή του Βερολίνου, τον Οκτώβριο.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι