VIDEO

Γερμανία: Μαχαίρωσαν ακροδεξιούς ακτιβιστές σε αντι-ισλαμική εκδήλωση

Γερμανία: Μαχαίρωσαν ακροδεξιούς ακτιβιστές σε αντι-ισλαμική εκδήλωση

Άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι στον ακτιβιστή Μίχαελ Στουρτσενμπέργκερ στη Γερμανία, και συγκεκριμένα στο Μανχάιμ, στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του «Κινήματος Πολιτών PAX Europa», που έχει αντι-ισλαμικές θέσεις.

Ο δράστης τραυμάτισε τον 58χρονο ακτιβιστή όπως και άλλους και συνέχιζε να επιτίθεται, ώσπου τον πυροβόλησαν αστυνομικοί. Δεν γνωρίζουμε προς το παρόν την κατάσταση της υγείας του ή και όσων τραυματίσθηκαν από το μαχαίρι του. Επίσης δεν έχουμε πληροφόρηση για το προφίλ του, αν δηλαδή είναι ισλαμιστής ή αν είναι ενάντιος στην άκρα δεξιά.

 

Ο Μίχαελ Στούρτσενμπέργκερ ήταν εκπρόσωπος Τύπου της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) και εν συνεχεία συνέστησε το ακροδεξιό κόμμα «Η ελευθερία», το οποίο όμως έχει πλέον διαλυθεί. Καταδικάσθηκε δύο φορές για εξύβριση αστυνομικών και για υποκίνηση θρησκευτικού μίσους. Από το 2013 έως το 2022 παρακολουθείτο από το Γραφείο Προστασίας του Συντάγματος της Βαυαρίας ως ύποπτος για αντισυνταγματική δράση.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι