Γερμανία: Μετά τον ξεσηκωμό των αγροτών, απεργούν τώρα και στα μέσα μεταφοράς

Βυθίζεται σε κρίση η Γερμανία – Η κυβέρνηση καλλιεργεί πολεμικό κλίμα... Μάκης Ανδρονόπουλος

Τα μέσα μαζικής μεταφοράς αρχίζουν προειδοποιητικές απεργίες από την ερχόμενη Παρασκευή στη Γερμανία. Οι διαπραγματεύσεις με τις κυβερνήσεις των ομόσπονδων κρατιδίων συνεχίζονται, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν αποδώσει.

«Δεδομένου ότι έχουν πραγματοποιηθεί συλλογικές διαπραγματεύσεις σε όλα τα κρατίδια χωρίς να υπάρξει αποτέλεσμα, είναι τώρα πλέον ώρα να ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση στους εργοδότες», δήλωσε η πρόεδρος του ομοσπονδιακού σωματείου των εργαζομένων στις μεταφορές.

Οι κινητοποιήσεις, αρχικά με στάσεις εργασίας σε ώρες αιχμής, αλλά και 24ωρες απεργίες, εκτιμάται ότι θα προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία, καθώς εκτός λειτουργίας θα τεθούν μετρό, λεωφορεία και τραμ. Η κατάσταση διαφέρει σε κάθε κρατίδιο, όπως και τα αιτήματα των εργαζομένων. Στο Βρανδεμβούργο το βασικό αίτημα αφορά αύξηση κατά 20% ή τουλάχιστον 650 ευρώ στις μηνιαίες αποδοχές και η απεργία θα είναι 24ωρη, ενώ στο Βερολίνο οι εργαζόμενοι διεκδικούν περισσότερες ημέρες διακοπών και μεγαλύτερο επίδομα αδείας και θα πραγματοποιούν αρχικά στάση εργασίας από τις 04:00 έως τις 10:00 πμ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι