Γερμανία: Συνελήφθη Ουκρανός που πέταξε drone με ρωσική σημαία

Γερμανία: Συνελήφθη Ουκρανός που πέταξε drone με ρωσική σημαία

Ένα drone από το οποίο κρεμόταν η ρωσική σημαία πέταξε για λίγα λεπτά πάνω από το κτίριο του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου της Γερμανίας. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά στη συνέχεια, ο άνδρας που χειριζόταν το drone είναι ουκρανικής υπηκοότητας, φανατικός υποστηρικτής του Βλαντίμιρ Πούτιν και έχει καταδικαστεί στο παρελθόν για προπαγάνδα υπέρ της Ρωσίας.

Όπως αναφέρουν οι εφημερίδες Tagesspiegel, Bild και Maerkischer Allgemeine, o Ιβάν Τ., 41 ετών, έστειλε το drone με τη ρωσική σημαία την 9η Μαΐου, ημέρα κατά την οποία τιμάται η νίκη των συμμαχικών δυνάμεων επί της ναζιστικής Γερμανίας, βιντεοσκοπούσε μάλιστα τον εαυτό του καθώς γελούσε και συνομιλούσε με περαστικούς, κάποιοι εκ των οποίων παρατηρούσαν ότι “αυτό είναι προβοκάτσια”.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο άνδρας συνελήφθη από αστυνομικούς. Βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν ρωσικές σημαίες και κορδέλες του Τάγματος του Αγίου Γεωργίου.

Ο συλληφθείς κατάγεται από την Οδησσό και έφθασε στην Γερμανία το καλοκαίρι του 2022. Όπως είπε θέλει να καταδείξει ότι υπάρχουν πολλοί Ουκρανοί οι οποίοι βλέπουν τους εαυτούς τους ως μέρος του «μεγάλου ρωσικού έθνους» και υποστηρίζουν τις ενέργειες της Μόσχας στην Ουκρανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι