Γερμανία: Τέσσερις νεκροί και 23 τραυματίες από φωτιά σε οίκο ευγηρίας

Γερμανία: Τέσσερις νεκροί και 23 τραυματίες από φωτιά σε οίκο ευγηρίας

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 23 τραυματίστηκαν σοβαρά σε πυρκαγιά που ξέσπασε τη νύχτα σε οίκο ευγηρίας στην πόλη Μπέντμπουργκ-Χάου της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας.

Η φωτιά φαίνεται πως ξεκίνησε από δωμάτιο ενός ηλικιωμένου, ο οποίος πάντως είναι μεταξύ των επιζησάντων. Σύμφωνα με την BILD, ο άνδρας ομολόγησε στους διασώστες ότι κάπνιζε κρυφά, καθώς δεν επιτρέπεται το κάπνισμα μέσα στο γηροκομείο.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι δεν κατέστη δυνατόν να διασωθούν τέσσερις ηλικιωμένοι, ενώ 23 άτομα έχουν τραυματιστεί σοβαρά – ανάμεσά τους δύο εργαζόμενοι του ιδρύματος. Ο ίδιος επισήμανε ότι το κτίριο, το οποίο εκκενώθηκε, δεν είναι πλέον κατοικήσιμο και θα πρέπει να αναζητηθεί νέος χώρος. Προσωρινά οι ηλικιωμένοι ένοικοι μεταφέρθηκαν σε παρακείμενο κλειστό γυμναστήριο.

Επειδή έχουν ξεσπάσει άλλες 26 φωτιές μέσα σε δύο μήνες σε ιδρύματα, εκπρόσωπος του γερμανικού Ιδρύματος Προστασίας Ασθενών ζήτησε σήμερα να υποχρεωθούν όλες αυτές οι δομές να βάλουν αυτόνομους μηχανισμούς πυροπροστασίας σε κάθε δωμάτιο, καθώς «είναι ολοφάνερο ότι οι υπάρχοντες μηχανισμοί δεν επαρκούν».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι