Γερμανία: Το Facebook έκαψε την 65χρονη για συμμετοχή στην Φράξια Κόκκινος Στρατός

Γερμανία: Το Facebook έκαψε την 65χρονη για συμμετοχή στην Φράξια Κόκκινος Στρατός

Η αστυνομία της Γερμανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι μετά τη σύλληψη 65χρονης ως μέλους της RAF, συνέλαβε και δύο άνδρες στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει για τον εντοπισμό δύο πρώην μελών της οργάνωσης Φράξια Κόκκινος Στρατός (RAF). Αυτοί διαφεύγουν της σύλληψης εδώ και πάνω από 30 χρόνια. Η οργάνωση είχε ανακοινώσει την διάλυσή της από το 1998, εντούτοις η δράση κάποιων μελών της φέρεται να συνεχίσθηκε.

Όσον αφορά στην 65χρονη Ντανιέλε Κλέτε που πιάστηκε πρώτη, είχε λογαριασμό με ψευδώνυμο στο Facebook, όμως η φωτογραφία της εκεί, αναγνωρίσθηκε από ερευνητές με τη χρήση βιομετρικών δεδομένων που “γερνάνε” και παλιές φωτογραφίες. Έτσι “δίνουν” τη σημερινή εμφάνιση –άλλοτε νεαρών– καταζητουμένων. Φέρεται μάλιστα ότι την εντόπισε δημοσιογράφος που είχε μανία με καταζητούμενους και όχι κρατική υπηρεσία.

Όσον αφορά στους άλλους δύο, «η ταυτότητά τους εξακριβώνεται αυτή τη στιγμή», δήλωσε στο AFP η Ούλρικε Τρούμταρ εκπρόσωπος της αστυνομίας της Κάτω Σαξονίας που είναι αρμόδια για την έρευνα, καθώς δεν είναι απόλυτα βέβαιο ότι οι δύο συλληφθέντες είναι οι δύο καταζητούμενοι. Η επιχείρηση της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί σε συνοικία που παλιά ανήκε στο ανατολικό Βερολίνο.

Πριν από πέντε ημέρες είχε συλληφθεί στο Βερολίνο το πρώην μέλος της RAF Ντανιέλα Κλέτε, 65 ετών, η οποία διέφευγε της σύλληψης 30 χρόνια. Οι αρχές κατηγορούν την Ντανιέλα Κλέτε και τους δύο άνδρες, τον Μπούρκχαρντ Γκάρβεγκ και Εσνστ-Φόλερ Στάουμπ (που δεν υπάρχει βεβαιότητα ότι είναι οι συλληφθέντες) για μία απόπειρα δολοφονίας και για σειρά ένοπλων ληστειών κατά το διάστημα 1999-2016. Η Αστυνομία έχει δώσει στη δημοσιότητα πρόσφατες φωτογραφίες του Γκάρβεγκ, στις οποίες εμφανίζεται μαζί με σκυλιά. Οι Στάουμπ, Κλέτε και Γκάρβεγκ ανήκαν στην τρίτη γενιά της RAF, που ήταν ενεργή στις δεκαετίες 1980 και 1990.

Μέλη της τρίτης γενιάς θεωρείται ότι δολοφόνησαν τον επικεφαλής της Deutsche Bank Άλφρεντ Χερχάουζεν και τον Ντέτλεφ Ρόχβέντερ, επικεφαλής της Treuhand, της υπηρεσίας στην οποία ανατέθηκε η διαχείριση και η ιδιωτικοποίηση της κρατικής περιουσίας στην Ανατολική Γερμανία μετά την γερμανική επανένωση.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι