Γερμανικό ΥΠΕΞ: “Οι Γερμανοί πολίτες να εγκαταλείψουν άμεσα τον Λίβανο”

Γερμανικό ΥΠΕΞ: “Οι Γερμανοί πολίτες να εγκαταλείψουν άμεσα τον Λίβανο”

«Το ταχύτερο δυνατόν αναχωρήστε από τον Λίβανο» αναφέρει το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, εκτιμώντας ως “πολύ ρευστή” την κατάσταση στην περιοχή

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας προέτρεψε τους Γερμανούς πολίτες να φύγουν αμέσως από τον Λίβανο, προειδοποιώντας τους για τον αυξημένο κίνδυνο κλιμάκωσης του πολέμου μετά τον φόνο  του «υπ’ αριθμόν 2» της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς σε προάστιο της Βηρυτού από ισραηλινό drone -ή από πύραυλο ισραηλινού αεροσκάφους. Το Ισραήλ δεν έχει παραδεχθεί ότι ήταν δικό του το drone ή ο πύραυλος, αλλά Λιβανέζοι και Παλαιστίνιοι εκφράζονται με βεβαιότητα κατά του Ισραήλ.

«Δεν μπορεί να αποκλειστεί η τυχόν επιδείνωση της κατάστασης και η παράταση της σύγκρουσης, κυρίως μετά τη δολοφονία του αντιπροέδρου του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς, του Σάλεχ Αλ Αρούρι, στην περιοχή της Βηρυτού στις 2 Ιανουαρίου 2024. Ο κινδυνος ισχύει ιδίως για το νότιο τμήμα του Λιβάνου, συμπεριλαμβανομένων και των αστικών ζωνών στα νότια της Βηρυτού» αναφέρει το υπουργείο στον ιστότοπό του.

«Η κατάσταση, όσον αφορά την ασφάλεια στην περιοχή, είναι πολύ ρευστή», τονιζει το υπουργείο Εξωτερικών, καλώντας τους Γερμανούς πολίτες να φύγουν από τη χώρα «το ταχύτερον δυνατόν». Η ταξιδιωτική οδηγία εκδόθηκε μετά τη συνεδρίαση της ομάδας διαχείρισης κρίσεων της γερμανικής κυβέρνησης.

Ο Σάλεχ αλ Αρούρι και άλλα έξι στελέχη της Χαμάς σκοτώθηκαν από πλήγμα που αποδίδεται στο Ιραήλ το βράδυ της Τρίτης. Η Γερμανία είχε ήδη προειδοποιήσει από τον Οκτώβριο τους πολίτες της να μην ταξιδεύουν στον Λίβανο, δηλαδή από τη μέρα που ξέσπασε ο πόλεμος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι