Γερμανοί: Έδωσαν κατά λάθος πενταπλάσια δόση εμβολίου σε γηροκόμους

Υποχρεωτικός εμβολιασμός και στην Γερμανία

Στη Βαυαρία ξεκίνησε ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού, αλλά έγιναν και λάθη. Συγκεκριμένα, σε γηροκομείο της πόλης Στράλζουντ οκτώ νοσηλευτές σε γηροκομείο εμβολιάστηκαν κατά λάθος με πενταπλάσια δόση.

Ο έπαρχος Στέφαν Κερτ έκανε λόγο για «ατομικά λάθη». Τέσσερα από αυτά τα οκτώ άτομα που εμβολιάστηκαν βρίσκονται ήδη υπό ιατρική παρακολούθηση σε νοσοκομείο και έχουν συμπτώματα παρόμοια με αυτά της γρίπης. Ωστόσο, η Pfizer δεν θεωρεί ότι πρόκειται για λάθος με μοιραίες συνέπειες, επειδή μεγαλύτερες δόσεις του εμβολίου χορηγήθηκαν σε εθελοντές και στην πρώτη φάση των κλινικών ερευνών χωρίς να πάθει κάποιος από αυτούς κάτι σοβαρό.

Άλλο λάθος σημειώθηκε στην  Άνω Φρανκονία, και πάλι στη Βαυαρία, όπου πετάχτηκαν 1.000 δόσεις, επειδή το κιβώτιο μεταφοράς δεν είχε καταψυχθεί επαρκώς. Η Pfizer και πάλι είπε ότι η περιοδική έλλειψη κατάψυξης δεν ειναι καταδικαστική και θα μπορούσαν τα εμβόλια να χρησιμοποιηθούν αλλά οι αρχές αποφάσισαν να μην ρισκάρουν. Η Pfizer θεωρεί ότι το εμβόλιο δεν κινδυνεύει από μικρές θερμοκρασιακές αποκλίσεις, αλλά δεν έχει και ευθύνη από την παράδοση του εμβολίου και μετά. Η εταιρεία είναι υπεύθυνη μόνο μέχρι τη μεταφορά στα κέντρα διανομής.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι