ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Βερολίνο προς Δημοκρατικούς: Αντικαταστείστε τον Μπάιντεν με άλλο υποψήφιο!

ΗΠΑ: Πτώση της τηλεθέασης στο ντιμπέιτ Μπάιντεν - Τραμπ σε σύγκριση με το 2020

Γερμανός πολιτικός κάλεσε σήμερα τους Δημοκρατικούς των ΗΠΑ να επανεξετάσουν την υποψηφιότητα του Τζο Μπάιντεν για την προεδρία της χώρας μετά την εμφάνισή του στο πρώτο τηλεοπτικό ντιμπέιτ έναντι του αντιπάλου του, του Ντόναλντ Τραμπ –εμφάνιση που κρίθηκε κατά κοινή ομολογία, αποτυχημένη.

«Οι Δημοκρατικοί θα πρέπει να αποφασίσουν στο συνέδριο του κόμματός τους στα μέσα Αυγούστου αν θα συμμετάσχουν στις εκλογές του Νοεμβρίου με τον Τζο Μπάιντεν», δήλωσε ο Μίχαελ Λινκ, αρμόδιος για τις διμερείς σχέσεις με τις ΗΠΑ στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, στην κυβέρνηση του Όλαφ Σολτς. Ο Λινκ έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα Tagesspiegel και σε αυτήν είπε ότι οι Δημοκρατικοί έχουν ανάγκη από έναν υποψήφιο «ικανό να κερδίσει» και οφείλουν να αναρωτηθούν «ποιός είναι σε θέση να εμποδίσει τον Τραμπ να επανέλθει στην εξουσία».

Στη διάρκεια της χθεσινής, πρώτης τηλεμαχίας «ο Τζο Μπάιντεν μίλησε συγκεχυμένα και με περίεργες ασυνταξίες που δεν τον έκαναν κατανοητό», είπε ο Μίχαελ Λινκ, μέλος του Φιλελεύθερου Κόμματος FDP. «Είναι κρίμα, διότι, αντίθετα από τον Τραμπ, είχε να παρουσιάσει πολλά θετικά στοιχεία για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης. Όμως δεν πέρασε επαρκώς το μήνυμά του», είπε ο Λινκ, προσθέτοντας ότι προετοιμάζεται «για όλα τα πιθανά σενάρια» και χαρακτήρισε τις δηλώσεις του ρεπουμπλικανού υποψηφίου Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με την εξωτερική πολιτική «συγκεχυμένες και εξοργιστικές» αλλά και «ανησυχητικές για τη Γερμανία και την Ευρώπη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι