Επιβεβαιώνει ο Τσελίκ την συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν – Υπέρ ο ΣΥΡΙΖΑ

Επιβεβαιώνει ο Τσελίκ την συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και συνεργάτης του Ερντογάν Ομέρ Τσελίκ, επιβεβαίωσε ότι ο Τούρκος πρόεδρος θα έχει συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και αποκάλυψε την ατζέντα των συνομιλιών από πλευράς Άγκυρας.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής ο κ. Τσελίκ (σύμφωνα με το κανάλι Open) ανάφερε σχετικά με την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Κωνσταντινούπολη στις 13 Μαρτίου και τη συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν πως ο Τούρκος πρόεδρος θα θέσει όλα τα ζητήματα που θεωρεί σημαντικά η τουρκική πλευρά, σημειώνοντας πως «ο φάκελος που αφορά την Ελλάδα είναι μεγάλος».

Όπως είπε ο kκ.Τσελίκ, «ο φάκελος της Ελλάδας είναι περιεκτικός, είναι μεγάλος φάκελος. Υπάρχουν πολλά ζητήματα, από τις έρευνες φυσικού αερίου μέχρι το θέμα του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου». Προηγουμένως τουρκικά ΜΜΕ αναφέρθηκαν σε γεύμα και συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού και του Τούρκου προέδρου, η οποία θα πραγματοποιηθεί (εκτός απροόπτου)  στην Κωνσταντινούπολη, την Κυριακή 13 Μαρτίου.

Ο πρωθυπουργός  την επόμενη Κυριακή είναι προγραμματισμένο να βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη και συγκεκριμένα στο Πατριαρχείο, στο Φανάρι, ώστε να δώσει το “παρών στον εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας. Μετά ο κ. Μητσοτάκης θα έχει γεύμα με τον Τούρκο Πρόεδρο, σύμφωνα με τις πληροφορίες.

Υπέρ ο ΣΥΡΙΖΑ

Δεν αποκλείεται η συνάντηση να γίνει στον Βόσπορο, όπου διατηρεί κατοικία ο Τούρκος πρόεδρος. Να σημειωθεί ότι τις τελευταίες μέρες και μετά την συζήτηση στη Βουλή, υπήρχαν πληροφορίες (χωρίς όμως επίσημη επιβεβαίωση) ότι έχουν γίνει συζητήσεις γι’ αυτό το γεύμα, αλλά δεν έχει οριστικοποιηθεί η συνάντηση για την προσεχή Κυριακή. Πάντως για την ώρα τουλάχιστον, ούτε η Τουρκική Προεδρία έχει προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις για το γεύμα και την συνάντηση του κ. Ερντογάν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία βλέπει ως ιδανική ευκαιρία να γίνει ένας ουσιαστικός διάλογος όπου θα υπάρξουν «σαφείς κόκκινες γραμμές», αναφερόμενη στην ενδεχόμενη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε σχετική ανακοίνωσή του, «η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο, ειδικά σε μια περίοδο παγκόσμιας αποσταθεροποίησης, είναι επιβεβλημένη και ως εκ τούτου, εάν επιβεβαιωθεί, αποτελεί θετική εξέλιξη». Ας ελπίσουμε ότι θα αποτελέσει και μια ευκαιρία για ουσιαστικό διάλογο, με σαφείς κόκκινες γραμμές, με άμεσο στόχο τη μείωση της έντασης και απώτερο σκοπό την προσφυγή στη Χάγη για υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ», συμπληρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι