Για εγκλήματα πολέμου κατηγορεί η Νότιος Αφρική το Ισραήλ

Για εγκλήματα πολέμου κατηγορεί η Νότιος Αφρική το Ισραήλ

Η Νότιος Αφρική έχει πολύ καλές σχέσεις με τους Παλαιστινίους, θεωρώντας εδώ και πολλά χρόνια απαρτχάιντ όσα εφαρμόζει το Ισραήλ

Ο Νοτιοαφρικανός πρόεδρος Σίριλ Ραμαφόζα κατηγόρησε σήμερα το Ισραήλ για εγκλήματα πολέμου και για γενοκτονία στη Γάζα, ανοίγοντας τις εργασίες της έκτακτης διαδικτυακής συνόδου της ομάδας των BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική), που συνεκλήθη με αντικείμενο την κατάσταση στη Γάζα και στη Μέση Ανατολή.

«Η συλλογική τιμωρία Παλαιστινίων αμάχων μέσω της παράνομης χρήσης βίας από το Ισραήλ αποτελεί έγκλημα πολέμου», τόνισε ο Ραμαφόζα. «Η εσκεμμένη άρνηση παροχής φαρμάκων, καυσίμων, τροφίμων και νερού στους κατοίκους της Γάζας ισοδυναμεί με γενοκτονία», πρόσθεσε.

Η Νότια Αφρική προεδρεύει της έκτακτης διαδικτυακής συνόδου της ομάδας χωρών BRICS, στην οποία αναμένεται να συμμετάσχουν επίσης, μεταξύ άλλων, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι