Για Φλεβάρη πάει το εμβόλιο της Astrazeneca στην Ευρώπη

Πρωτοβουλία της περιφέρειας Αττικής για Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) πιθανότατα δεν θα είναι σε θέση να εγκρίνει το εμβόλιο της AstraZeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης μέσα στον Ιανουάριο, δήλωσε ο διευθυντής της ευρωπαϊκής ρυθμιστικής αρχής.

«Δεν έχουν καν υποβάλει αίτηση σε εμάς ακόμη», δήλωσε σε συνέντευξή του στην βελγική εφημερίδα Het Nieuwsblad. «Κατά συνέπεια η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή δεν έχει λάβει παρά γενικές πληροφορίες σχετικά με το εμβόλιο», είπε. «Αυτές δεν αρκούν για άδεια κυκλοφορίας. Χρειαζόμαστε επιπλέον στοιχεία για την ποιότητα του εμβολίου. Και το κυριώτερο, θα πρέπει πρώτα απ’ όλα η ίδια η εταιρεία να καταθέσει επίσημη αίτηση».

Εκπρόσωπος της AstraZeneca δήλωσε στο Reuters την περασμένη εβδομάδα ότι το εμβόλιό της πρέπει να είναι αποτελεσματικό απέναντι στην νέα μετάλλαξη του κορονοϊού, προσθέτοντας ότι μελέτες βρίσκονται σε εξέλιξη για να εξακριβωθεί πλήρως η επίπτωση της μετάλλαξης. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της Βρετανίας Ματ Χάνκοκ, η εταιρεία έχει υποβάλει πλήρη φάκελο στην βρετανική ρυθμιστική αρχή.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι