Για κακούργημα δικάζεται 43χρονος που μετέδωσε εν γνώσει του AIDS στη σύντροφό του

Για κακούργημα δικάζεται 43χρονος που μετέδωσε εν γνώσει του AIDS στη σύντροφό του

Κατηγορούμενος για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη (τη μετάδοση του ιού HIV στη σύντροφό του), κάθεται σήμερα στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κω, 43χρονος από τη Ρόδο.

Σύμφωνα με τη rodiaki.gr, η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης μετά από έγκληση που κατέθεσε η σύντροφος του 43χρονου σε βάρος του και είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη και την προσαγωγή του στη δικαιοσύνη.

Σε βάρος του, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. Μετά την απολογία του, στις 24 Φεβρουαρίου 2023, ο 43χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και οδηγήθηκε στη φυλακή.

Η παραπομπή σε δίκη έγινε με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου. Αυτό αναφέρει ότι ο άνδρας κατά το χρονικό διάστημα από τα τέλη Ιουλίου 2020 έως και τον Ιούλιο του 2022, που συμβίωνε με τη σύντροφό του, αν και γνώριζε ότι ήταν φορέας του ιού HIV (AIDS) ερχόταν σχεδόν καθημερινά σε σεξουαλική επαφή μαζί της χωρίς προφυλάξεις, παρότι γνώριζε ότι με τον τρόπο αυτό θα της μετέδιδε τον ιό, όπως και έγινε.

Όπως αναφέρει το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, μεταξύ άλλων, «ο κατηγορούμενος επίσης γνώριζε, ότι η νόσος αυτή είναι βαριά και ανίατη και συνεπάγεται μόνιμη αναπηρία, καθώς αναστέλλει εφ’ όρου ζωής τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, αναγκάζει τον πάσχοντα να λαμβάνει καθημερινά μια βαριά φαρμακευτική αγωγή με σοβαρές παρενέργειες για τον οργανισμό, όπως στεφανιαία νόσο, δυσλιπιδαιμία, σύνδρομο λιποδυστροφίας, σακχαρώδη διαβήτη κ.ά. Επιπλέον μπορεί ακόμα και μία απλή καθημερινή ίωση να επιφέρει στον πάσχοντα τον θάνατο, ενώ εφ’ όρου ζωής θα πρέπει να λαμβάνει προφυλάξεις για να μην μεταδώσει τον ιό και σε άλλους».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι