Για κατασκοπία υπέρ τρίτης χώρας κατηγορείται ο Μενέντεζ

Κατηγορούν τον Μενέντεζ που πιέζει τον Ερντογάν και καταγγέλλει την κατοχή! Κώστας Βενιζέλος

Νέες βαρύτατες κατηγορίες εις βάρος του γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ, πολύ σοβαρότερες από αυτές για διαφθορά και δωροδοκία. Το νέο κατηγορητήριο, που κατατέθηκε, σύμφωνα με το NEWS, από ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Μανχάταν, ισχυρίζεται ότι ο Μενέντεζ «παρείχε ευαίσθητες πληροφορίες της κυβέρνησης των ΗΠΑ και έλαβε άλλα μέτρα που βοήθησαν κρυφά την κυβέρνηση της Αιγύπτου».

Τον περασμένο μήνα, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για διαφθορά στον 69χρονο Δημοκρατικό γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ από ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές. Η απαγγελία κατηγοριών ήταν το επόμενο βήμα μιας μεγάλης έρευνας ομοσπονδιακών εισαγγελέων στο Μανχάταν.

Το κατηγορητήριο κατονομάζει επίσης, την 56χρονη σύζυγο του γερουσιαστή Ναντίν Μενέντεζ, και έναν επιφανή εργολάβο ακινήτων του Νιου Τζέρσεϊ, τον Φρεντ Ντάιμπες, που τον κατηγορεί για συμμετοχή στο σχέδιο διαφθοράς. Επίσης κατηγορείται ο Wael Hana, μακροχρόνιος φίλος της κυρίας Μενέντεζ που ίδρυσε επιχείρηση πιστοποίησης κρέατος χαλάλ στο Νιου Τζέρσεϊ κι άλλος ένας επιχειρηματίας.

Ο γερουσιαστής κατηγορείται ότι δέχθηκε δωροδοκίες εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης. Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ο ίδιος και η σύζυγός του δέχθηκαν ράβδους χρυσού και μετρητά από τρεις επιχειρηματίες του Νιου Τζέρσεϊ.

Εδώ και καιρό είχε γίνει γνωστό ότι ο Μπομπ Μενέντεζ βρισκόταν υπό ομοσπονδιακό έλεγχο. Ο ίδιος είχε δηλώσει πρόθυμος να βοηθήσει τις Αρχές και εμφανιζόταν βέβαιος ότι το θέμα θα «κλείσει με επιτυχία», ισχυριζόμενος πως είναι αθώος.

Η απόφασή του να παραμείνει γερουσιαστής ενδέχεται να περιπλέξει τις προσπάθειες των Δημοκρατικών να διατηρήσει την ισχνή πλειοψηφία (51-49) που διαθέτει στο σώμα. Είναι όμως, με τον τρόπο του, και ζήτημα κομματικού πρεστίζ: το Νιου Τζέρσι έχει να εκλέξει Ρεπουμπλικάνο γερουσιαστή από το 1972.

Αναφέρθηκε και εμμέσως σε όσους ζήτησαν να παραιτηθεί λέγοντας ότι βιάστηκαν να διατυπώσουν την κρίση τους. «Το “δικαστήριο” της κοινής γνώμης δεν είναι υποκατάστατο της Δικαιοσύνης», τόνισε, λέγοντας ότι όσοι ζητούν την παραίτηση το κάνουν βασισμένοι σε περιορισμένα στοιχεία που ήρθαν στο φως. Η εισαγγελία τα παρουσίασε όσο πιο «τονισμένα» μπορούσε «Θυμηθείτε ότι οι εισαγγελείς κάνουν και λάθη».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι