Για ποιες κατηγορίες πολιτών ανοίγει η πλατφόρμα τρίτης δόσης

Πρωτοβουλία της περιφέρειας Αττικής για Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Ανοίγει την Κυριακή 10 Οκτωβρίου η πλατφόρμα για να κλείσουν ραντεβού και να κάνουν την τρίτη δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού άτομα άνω των 50 ετών με υποκείμενα νοσήματα. Όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ενισχυτική δόση τόσο όσοι ανήκουν στην κατηγορία Α όσο και στην κατηγορία Β που αποτελούν τις κατηγορίες με βαριά χρόνια νοσήματα.

Η τρίτη δόση θα βοηθήσει όσους δεν κατάφεραν να αναπτύξουν υψηλά αντισώματα με τις δύο πρώτες δόσεις του εμβολίου να αποκτήσουν ανοσία. Τα οριζόμενα ως νοσήματα αυξημένου κινδύνου στους άνω των 50 είναι η χρόνια καρδιαγγειακή νόσος, υπέρταση με καρδιακές επιπλοκές, καρδιακή ανεπάρκεια, μυοκαρδίτιδα, ιστορικό θρομβοεμβολικής νόσου, διαβήτη Τύπου Ι και ΙΙ, όσοι έχουν νοσογόνο παχυσαρκία, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, νεφροπάθεια, καρκίνο, ηπατίτιδα, έχουν περάσει εγκεφαλικό επεισόδιο, σχιζοφρένεια ή διπολική διαταραχή, άτομα με σοβαρή αναπηρία κ.α. (Μπορείτε να τα διαβάσετε αναλυτικά εδώ).

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι