Για “Τούρκους της Θράκης” μιλά και πάλι ο Τσαβούσογλου

Για "Τούρκους της Θράκης" μιλά και πάλι ο Τσαβούσογλου
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσγλου έκανε για μία ακόμα φορά λόγο για «Τούρκους στη Θράκη» οι οποίοι μάλιστα «καταπιέζονται» από το ελληνικό κράτος.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος υπουργός συμμετείχε στην σύνοδο των ομολόγων του στον Οργανισμό Ισλαμικής Διάσκεψης (ΟΙΔ), που πραγματοποιείται στο Ισλαμαμπάντ. Εκεί τόνισε πως «οι μουσουλμάνοι Τούρκοι, που κρατούν ζωντανό το κάλεσμα στη Δυτική Θράκη εδώ και εφτά αιώνες και στην Κύπρο για πέντε αιώνες, στερούνται τα βασικά τους δικαιώματα στον 21ο αιώνα».

Απευθυνόμενος στους συναδέλφους του ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου τους ρώτησε «κατά πόσον θα ήταν δίκαιο να απέχετε από τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των μουσουλμάνων της Κύπρου ή της Δυτικής Θράκης μόνο και μόνο επειδή έχετε διαφορές με την Τουρκία;».

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι