Για τη Μαρία Κάλλας κουβέντιασαν Μπελούτσι και Κεφαλογιάννη

Για τη Μαρία Κάλλας κουβέντιασαν Μπελούτσι και Κεφαλογιάννη

Συνάντηση Μόνικα Μπελουτσι με την Όλγα Κεφαλογιάννη για την Μαρία Κάλλας. Η ιταλίδα σταρ τιμήθηκε και με το βραβείο “Χρυσός Αλέξανδρος”.

Με την Μόνικα Μπελούτσι συναντήθηκε σήμερα η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Η διάσημη Ιταλίδα ηθοποιός βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη προσκεκλημένη του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου, με αφορμή την ταινία της για την Μαρία Κάλλας. Παράλληλα, τιμήθηκε από το Φεστιβάλ με τον «Χρυσό Αλέξανδρο» για την συνολική προσφορά της στον κινηματογράφο.

Μπελούτσι και Κεφαλογιάννη συζήτησαν, όχι μόνο για την ταινία με θέμα τη Μαρία Κάλλας, αλλά και για τον θεσμό του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το οποίο, όπως συμφώνησαν, κάνει εξαιρετική δουλειά με εξωστρέφεια και ποιότητα, αποτελώντας ένα σημαντικό όπλο στην εικόνα της πόλης και στην πολιτιστική της ταυτότητα. Η Μόνικα Μπελούτσι επανέλαβε ότι αγαπά ιδιαίτερα την Ελλάδα και ότι την επισκέπτεται συχνά. Η υπουργός, Όλγα Κεφαλογιάννη, προσκάλεσε τη Μόνικα Μπελούτσι να επισκεφθεί και πάλι τη χώρα μας και να της δείξει η ίδια, όπως χαρακτηριστικά είπε, τις κρυμμένες ομορφιές της Ελλάδας.

Σε ένα κατάμεστο Ολύμπιον πραγματοποιήθηκε η τιμητική εκδήλωση του 64ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, όπου απονεμήθηκε ο «Χρυσός Αλέξανδρος» στη Μόνικα Μπελούτσι. Πριν από  την απονομή προβλήθηκε ένα βίντεο με κινηματογραφικές στιγμές της Ιταλίδας σταρ. Ανοίγοντας την εκδήλωση ο καλλιτεχνικός διευθυντής, Ορέστης Ανδρεαδάκης τόνισε ότι «το φεστιβάλ τιμά μια γυναίκα με εξαίσια θέση στον παγκόσμιο κινηματογράφο τα τελευταία τριάντα χρόνια».

«Ξεκινώντας από τις ταινίες της ιδιαίτερης πατρίδας της της Ιταλίας, έγινε πολύ γρήγορα διάσημη, ερμηνεύοντας ρόλους και στα αγγλικά και στα γαλλικά», είπε ο κ. Ανδρεαδάκης, ενώ μιλώντας συγκεκριμένα για την ταινία “Μαλένα” είπε χαρακτηριστικά: «Σ’ αυτό το υπόδειγμα κινηματογράφου εποχής το οποίο ξεδιπλώνει τις πιο φωτεινές πτυχές της ευρωπαϊκής ιστορίας, η Μόνικα Μπελούτσι παραδίδει μια μνημειώδη ερμηνεία, πλάθοντας έναν πολυεπίπεδο γυναικείο χαρακτήρα». Στη συνέχεια την απονομή στη Μόνικα Μπελούτσι έκανε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Ευχαριστώ πολύ», είπε στα ελληνικά η Μόνικα Μπελούτσι, παραλαμβάνοντας το βραβείο. «Είναι μεγάλη μου τιμή που έλαβα αυτό το βραβείο, είμαι πολύ ευγνώμων και ιδιαίτερα συγκινημένη», ήταν τα λίγα λόγια που είπε, εκφράζοντας για άλλη μια φορά την ευγνωμοσύνη της στη Μαρία Κάλλας για την έμπνευση που της προσέφερε, ενώ πριν κατέλθει από τη σκηνή, παρέμεινε για λίγα δευτερόλεπτα αγγίζοντας το μέρος της καρδιάς της για να επαναλάβει τις ευχαριστίες στο κοινό που τη χειροκροτούσε παρατεταμένα.

Η ίδια ήταν φιλική, χαιρέτησε τον κόσμο, υπέγραψε αυτόγραφα και δέχτηκε μια ανθοδέσμη. Η υποδοχή που της επιφύλαξαν οι σινεφίλ μέσα στην κινηματογραφική αίθουσα ήταν επίσης ιδιαίτερα θερμή, ενώ είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την ίδια σε νεότερη εκδοχή της, όταν σε ηλικία 37 ετών υποδύθηκε το ρόλο της 27χρονης Μαλένας, στην ομώνυμη ταινία του 2000 του Τζουζέπε Τορνατόρε. Πρόκειται για την αξέχαστη και συγκινητική ιστορία ενηλικίωσης και συγχρόνως τοιχογραφία μιας οδυνηρής ιστορικής περιόδου, όπου η Μόνικα Μπελούτσι ερμηνεύει υποδειγματικά έναν πολυσύνθετο γυναικείο χαρακτήρα. Η Μόνικα Μπελούτσι αύριο αναχωρεί από τη Θεσσαλονίκη.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι