Για την Γάζα αλλά και για τα Eurofighter συζητούν Ερντογάν και Σολτς

Για την Γάζα αλλά και για τα Eurofighter συζητούν Ερντογάν  και Σολτς

Με τον πρόεδρο της Γερμανίας και τον καγκελάριό της  συναντήθηκε ο Ερντογάν

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν έγινε νωρίτερα απόψε δεκτός από τον ομοσπονδιακό πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ και αμέσως μετά είχε δείπνο εργασίας με τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς. Η επίσκεψη επισκιάζεται από το χάσμα που έχουν προκαλέσει στις γερμανοτουρκικές σχέσεις τα πρόσφατα σχόλια του Τούρκου προέδρου υπέρ της Χαμάς και εναντίον του Ισραήλ, το οποίο χαρακτήρισε «τρομοκρατικό κράτος».

Αν και υπήρξαν αντιδράσεις, ο Σολτς, έκρινε ότι δεν έπρεπε να ακυρωθεί η επίσκεψη και ότι, αντιθέτως, θα έπρεπε συζητήσει με έναν δύσκολο αλλά σημαντικό εταίρο, ακόμη και για τα θέματα στα οποία υπάρχουν διαφωνίες». Εκτός από την κρίση στη Μέση Ανατολή και το ζήτημα των ομήρων που κρατά η Χαμάς, στην ημερήσια διάταξη της συνάντησης περιλαμβάνονται το μεταναστευτικό και η προοπτική συνέχισης της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας, η Τελωνειακή Ένωση με την ΕΕ, αλλά και το αίτημα της Άγκυρας για την αγορά μαχητικών αεροσκαφών Eurofighter. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Χέμπεστραϊτ, ερωτηθείς σήμερα σχετικά, δήλωσε ότι εφόσον υποβληθεί σχετικό αίτημα, θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία για τις εξαγωγές όπλων.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx