Γιασάρ Γκιουλέρ: Δεν παραχωρούμε τους S-400 σε άλλη χώρα

Γιασάρ Γκιουλέρ: Δεν παραχωρούμε τους S-400 σε άλλη χώρα

«Δεν παραχωρούμε τους S-400 σε άλλη χώρα» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ σε συνέντευξή του στο AP.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλη Κωστίδη, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας πρόσθεσε ότι «είμαστε κοντά στην ολοκλήρωση των διαδικασιών για τα F-16 ενώ είναι σε εξέλιξη οι συνομιλίες για την πιθανή επιστροφή της Τουρκίας στα F-35».

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιασάρ Γκιουλέρ:

«H Τουρκία και οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται κοντά στην ολοκλήρωση των διαδικασιών για την πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-16 και οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ σχετικά με την πιθανή επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα F-35 βρίσκονται σε εξέλιξη. Δεν τίθεται θέμα να παραχωρήσουμε σε άλλη χώρα τους S-400, τους οποίους προμηθευτήκαμε στο πλαίσιο της κάλυψης των αναγκών της χώρας μας για περιφερειακό σύστημα αεράμυνας και αντιπυραυλικής άμυνας μεγάλου βεληνεκούς. Είναι απαράδεκτο να υφιστάμεθα εξαγωγικούς περιορισμούς από τους συμμάχους μας. Αυτοί οι περιορισμοί δεν επηρεάζουν μόνο εμάς, αλλά και τους στόχους των δυνατοτήτων και των αμυντικών επενδύσεων που έχει θέσει το ΝΑΤΟ για τους συμμάχους».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι