Έφυγε η Ευγενία Λουπάκη από το “Κόκκινο”

Έφυγε η Ευγενία Λουπάκη από το “Κόκκινο”

Παραιτήθηκε τελικά η δημοσιογράφος που είχε ασκήσει κριτική για τα γενέθλια της σκυλίτσας του Κασσελάκη, νομίζοντας ότι ο νέος πρόεδρος έκανε πάρτι εν μέσω σοβαρών γεγονότων.

Την αποχώρησή της από τον ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο” ανακοίνωσε το πρωί του Σαββάτου η δημοσιογράφος Ευγενία Λουπάκη, πρώην εργαζόμενη στον Ριζοσπάστη και πρώην σύζυγος του στενού συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα, Θανάση Καρτερού. Αποχώρησε ένα 24ωρο μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης της παρ’ ολίγον απόλυσής της για ένα σχόλιο σχετικά με τον Στέφανο Κασσελάκη και τα γενέθλια της σκυλίτσας του, Φάρλεϊ.

«Δεν θα επιτρέψω ακρωτηριασμό της αξιοπρέπειάς μου, που τη διαφύλαξα σαράντα πέντε χρόνια στη δημοσιογραφία, από τα οποία τα δεκαεννιά στο Κόκκινο» γράφει μεταξύ άλλων η κ. Λουπάκη, αφήνοντας υπονοούμενα για την ανεξάρτητη λειτουργία του ραδιοφωνικού σταθμού του ΣΥΡΙΖΑ.

Όλα ξεκίνησαν από τα γενέθλια του σκύλου του Στέφανου Κασσελάκη. Η Ευγενία Λουπάκη είχε ενοχληθεί που εν μέσω σημαντικών γεγονότων ο Στέφανος Κασελακης φέρετο να γιόρταζε τα γενέθλια της σκυλίτσας του και έγραψε στο Facebook: «Σε μια μέρα φορτισμένη από τις μνήμες της δολοφονίας του Αλέξανδρου, αλλά και από τη ζοφερή πραγματικότητα της μέχρι θανάτου κακοποίησης του Όλιβερ, μέρα μεγάλων διαδηλώσεων και μάχης για το φορολογικό νομοσχέδιο στη Βουλή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε το δικό του μήνυμα κατά της κακοποίησης των ζώων, βγάζοντας ο ίδιος βόλτα τη σκυλίτσα του την πασίγνωστη πια Φάρλυ”.

Η διεύθυνση του σταθμού αποφάσισε να την απολύσει, αλλά και η ίδια διαπίστωσε ότι οι βόλτες με τη σκυλίτσα ήταν παλαιότερες, οπότε ανακάλεσε, γράφοντας: «Οφείλω να διευκρινίσω ότι οι φωτογραφίες του Στέφανου Κασσελάκη από τη βόλτα του στο Θησείο με τη Φάρλυ, είναι παλιές και έπεσα κι εγώ στη λούμπα των τηλεοράσεων και των σάιτ που τις εμφάνισαν ως χθεσινές. Το παραδέχτηκε και το σάιτ απ’ όπου το είδα. Πάντως εγώ δεν είχα πρόθεση ούτε διάθεση να κάνω αναπαραγωγή fake news. Οπότε απέσυρα αμέσως την ανάρτηση».

Εντούτοις, αν και το θέμα έμοιαζε να λήγει εκεί, φαίνεται πώς δεν τελείωσε. Σήμερα έγραψε τα εξής: «Στην Γ’ Γυμνασίου μέσα στη μαύρη Χούντα, έσκισα το βιβλίο των Θρησκευτικών και σκόρπισα τα κομματάκια του στο διάδρομο. Όταν το πήρε χαμπάρι ο χουντικός καθηγητής μας, έγινε της τρελλής, όπως καταλαβαίνετε. Εισέπραξα μια πενταήμερη αποβολή και διαγωγή κοσμία, ενώ στο ενδεικτικό μου ο βαθμός ήταν 18,6. Η αδελφή μου Georgia Loupaki-Patriarchi τα θυμάται καλά.

»Επειδή διαβάζω πολλά πανομοιότυπα δημοσιεύματα που εκθέτουν κάθε είδους ανεξάρτητη λειτουργία του σταθμού, δηλώνω ότι κανένα δεν έχει εμένα ως πηγή. Δεν έχω μιλήσει σε κανέναν. Σε κανέναν απολύτως. Αλλά τώρα θα μιλήσω σε σας, πολύ σύντομα μετά από δύο πολύ άσχημες νύχτες. Το μοναδικό κόμμα μου είναι η Αριστερά, το σπίτι και η οικογένειά μου ήταν το “Κόκκινο”. Είναι αβάσταχτο προς το παρόν, αλλά θα θυμηθώ ως αυθεντική Κρητικιά τον Καζαντζάκη “Θε μου μη μου δώσεις όσα μπορώ ν’ αντέξω”.

»Θα το αντέξω λοιπόν, δεν θα επιτρέψω ακρωτηριασμό της αξιοπρέπειάς μου, που τη διαφύλαξα σαράντα πέντε χρόνια στη δημοσιογραφία, από τα οποία τα δεκαεννιά στο Κόκκινο. Εκφράζω την αγάπη και τη συμπαράστασή μου στους συναδέλφους μου που αγωνίζονται για ανατροπή αυτής της προσβλητικής απόφασης, τους ευχαριστώ και θα είμαι στο πλευρό τους, διότι δεν αφορά μόνο εμένα. Εκφράζω την βαθειά ευγνωμοσύνη μου στους ακροατές και τις αγαπημένες μου ακροάτριες. Θα μου λείψετε πολύ».

Πιθανόν να αναφέρεται σε κάποια λογοκριτική απόφαση της διεύθυνσης του σταθμού, την οποία δεν γνωρίζουμε και την οποία η ίδια χαρακτηρίζει προσβλητική για την αξιοπρέπεια των εργαζομένων. Όμως. πιθανόν και να αναφέρεται στην αρχική απόφαση του διευθυντική του σταθμού, Αδάμ Γιαννίκου, που ήθελε να την απολύσει, κάτι που εν πρώτοις αποτράπηκε με παρέμβαση –σύμφωνα με πληροφορίες– του διευθυντή του γραφείου του Στέφανου Κασσελάκη, Μανώλη Καπνισάκη. Αν και αποτράπηκε, το κλίμα παρέμενε τεταμένο και η δημοσιογράφος έκρινε σκόπιμο να παραιτηθεί.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι