Γιατί η κυβέρνηση απέσυρε την υποψηφιότητα της Κ. Φουντεδάκη σε Εθνική Επιτροπή

Γιατί η κυβέρνηση απέσυρε την υποψηφιότητα της Κ. Φουντεδάκη σε Εθνική Επιτροπή

Πολιτικό θρίλερ με την υποψηφιότητα.

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, καθώς η κυβέρνηση απέσυρε την πρόταση διορισμού της καθηγήτριας Νομικής Κατερίνας Φουντεδάκη για την θέση της προέδρου στην Εθνική Επιτροπή Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, λόγω εσωκομματικών αντιδράσεων.

Η απόσυρση του διορισμού έγινε μετά από αντιδράσεις από το γαλάζιο στρατόπεδο για τον διορισμό της κυρίας Κατερίνας Φουντεδάκη. Οι αντιδράσεις προέρχονται από το γεγονός ότι η κυρία Φουντεδάκη ήταν μια από τους συντάκτες του ν/σ για τα ομόφυλα και σύμφωνα με πληροφορίες είχε ταχθεί υπέρ της παρένθετης μητέρας.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες η κυβέρνηση φαίνεται ότι απέσυρε τον συγκεκριμένο διορισμό, ενώ η επιτροπή Θεσμών τελικά δεν συνεδρίασε. Από τα ξημερώματα, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος με ανάρτηση του μίλησε για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να ακούσει τους βουλευτές της ΝΔ, όπως δήλωσε μετά την τελευταία συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας», έλεγε αρμόδια κυβερνητική πηγή, επεξηγώντας το σκεπτικό της παρέμβασης του πρωθυπουργού. Πλέον, η απόφαση έχει επιστρέψει στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Γιώργο Μυλωνάκη να είναι επιφορτισμένος με την ανεύρεση προσώπου για την προεδρία της Εθνικής Επιτροπής Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

Πηγή: athensvoice

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι