Γιατί συνελήφθη Έλληνας πολίτης στην Τουρκία

Χαροπαλεύει 16χρονος οδηγός από σφαίρα – Επεισοδιακή καταδίωξη με αστυνομικούς

Συνελήφθη στην Τουρκία με την κατηγορία της κλοπής ένας νέος 22 ετών, κάτοικος Αλεξανδρούπολης, που αντιμετωπίζει δεκαετή κάθειρξη. Σύμφωνα με όσα γράφει το e-evros.gr. Ο νέος συνελήφθη κατά την επιστροφή του στην Ελλάδα από διακοπές στην Κωνσταντινούπολη και, συγκεκριμένα, στα Ίψαλα, που είναι το τουρκικό τελωνείο απέναντι από τους Κήπους.

Ο νέος φέρεται σε προηγούμενο ταξίδι του στην Τουρκία μαζί με έναν φίλο του προ διμήνου, να καταγράφηκε από κάμερες του τελωνείου την ώρα που μαζί με τον συνταξιδιώτη του βρίσκουν ένα πορτοφόλι κοντά σε αυτό, παίρνουν τα χρήματα που περιείχε και στη συνέχεια το πετούν. Οι τουρκικές αρχές αναζητούν ως συνένοχο τον δεύτερο άνδρα που ήταν μαζί με τον συλληφθέντα στο προηγούμενο ταξίδι, καθώς δεν ήταν ο άνδρας που συνταξίδευε στο πρόσφατο ταξίδι. Αυτός αφέθηκε ελεύθερος.

Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί η Ελληνική Πρεσβεία στην Τουρκία η οποία όρισε μια γυναίκα δικηγόρο για την υπεράσπιση του νεαρού. Η δικηγόρος όμως σύμφωνα με το e-evros δεν γνωρίζει καν την ελληνική γλώσσα. Δεν γνωρίζουμε αν το πορτοφόλι περιείχε ταυτότητα και άλλα στοιχεία του κατόχου ή όχι. Επίσης δεν γνωρίζουμε για ποιο λόγο η κατηγορία που βαρύνει το νεαρό επισύρει δεκαετή κάθειρξη, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες της προαναφερομένης ιστοσελίδας δεν πρόκειται για ληστεία, αλλά ούτε καν για αφαίρεση περιουσιακού στοιχείου από τον κάτοχό του.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι