Συνελήφθη η Παλαιστίνια ακτιβίστρια Άχεντ Ταμίμι – Διεθνές κύμα αλληλεγγύης

Γιατί συνελήφθη η Παλαιστίνια ακτιβίστρια Ταμίμι - Διεθνές κύμα αλληλεγγύης,

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι συνέλαβε την 22χρονη Παλαιστίνια ακτιβίστρια Άχεντ Ταμίμι στη διάρκεια επιδρομής στην Δυτική Όχθη. «Η Άχεντ Ταμίμι, ύποπτη για υποκίνηση σε βία και τρομοκρατικές δραστηριότητες, συνελήφθη στην πόλη Νάμπι Σάλεχ. Η Ταμίμι παραδόθηκε στις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας για πιο ενδελεχή ανάκριση», δήλωσε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού στο AFP.

Η ανάρτηση της Ταμίμι στα social media ανέφερε τα εξής: «Το μήνυμά μας προς τα κοπάδια των εποίκων είναι ότι σας περιμένουμε σε όλες τις πόλεις (της Δυτικής Όχθης), από τη Χεβρώνα μέχρι την Τζενίν. Θα σας σφάξουμε και θα πείτε ότι αυτό που σας έκανε ο Χίτλερ ήταν ένα αστείο. Θα πιούμε το αίμα σας και θα φάμε τα κρανία σας. Πάμε, σας περιμένουμε».

Η Ταμίμι είχε συλληφθεί και το 2018, σε ηλικία 17 ετών. Κατηγορήθηκε για επίθεση σε αξιωματικό του IDF, αφού καταγράφηκε στην κάμερα να χαστουκίζει τον Ισραηλινό

αξιωματικό. Στη συνέχεια της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών και πρόστιμο 5.000 σέκελ (περίπου 1.200 δολάρια). Η πρώτη σύλληψή της από τις ισραηλινές δυνάμεις χρονολογείται το 2012 σε ηλικία μόλις 11 ετών, ενώ στην πορεία έχει συλληφθεί και δικαστεί και άλλες φορές και έχει φυλακισθεί για 8 μήνες. Έχει χαρακτηριστεί «γενναίο κορίτσι της Παλαιστίνης» και έχει τιμηθεί από διεθνείς οργανώσεις δικαιωμάτων, αλλά και από τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, ως παράδειγμα ακτιβίστριας.

H είδηση της σύλληψης της Ταμίμι κάνει τον γύρο του κόσμου, καθώς η ιστορία της είναι γνωστή από τις εικόνες διαμαρτυρίας της εφηβικής της ηλικίας απέναντι στις ισραηλινές δυνάμεις. Οργανώσεις σε όλο τον κόσμο κάνουν αναφορά στη νέα σύλληψη και ήδη εκδηλώνονται οι πρώτες πράξεις αλληλεγγύης, για το κορίτσι που έχει φωτογραφηθεί σε πλείστες όσες μαθητικές κινητοποιήσεις στη Δυτική Όχθη κατά των Ισραηλινών.

Από την άλλη, ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ, Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, από την ακροδεξιά πτέρυγα της κυβέρνησης Νετανιάχου, χαιρέτισε την είδηση της σύλληψης της Ταμίμι, επαινώντας τους Ισραηλινούς στρατιώτες για τη «σύλληψη ενός ακόμα τρομοκράτη».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx