Γιατρούς και νοσηλευτές έστειλε η Κούβα στην Ιταλία

Γιατρούς και νοσηλευτές έστειλε η Κούβα στην Ιταλία

Η κυβέρνηση της Κούβας απέστειλε μια ταξιαρχία ιατρών και νοσοκόμων στην Ιταλία για να βοηθήσει στην καταπολέμηση του νέου κορωναϊού κατόπιν αιτήματος της Λομβαρδίας.

Το νησί της Καραϊβικής έχει στείλει τους “στρατούς με τις λευκές στολές” σε περιοχές καταστροφών σε ολόκληρο τον κόσμο, σε μεγάλο βαθμό στις φτωχές χώρες μετά την επανάσταση του 1959. Οι γιατροί της ήταν στην πρώτη γραμμή στην καταπολέμηση της χολέρας στην Αϊτή και κατά του έμπολα στη Δυτική Αφρική το 2010.

Ωστόσο, με την ταξιαρχία που αριθμεί 52 άτομα, αυτή είναι η πρώτη φορά που η Κούβα έστειλε έκτακτη συνδρομή στην Ιταλία, μία από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου, αποδεικνύοντας την εμβέλεια της ιατρικής της διπλωματίας.

Αυτή είναι η έκτη ιατρική ταξιαρχία που έστειλε η Κούβα τις τελευταίες ημέρες για να καταπολεμήσει την εξάπλωση της νέας νόσου στο εξωτερικό. Έστειλε γιατρούς στους σοσιαλιστές συμμάχους της Βενεζουέλα και Νικαράγουα καθώς και σε Τζαμάικα, Σουρινάμ και Γρενάδα.

“Όλοι φοβόμαστε αλλά έχουμε ένα επαναστατικό καθήκον να εκπληρώσουμε, οπότε βγάζουμε τον φόβο και τον βάζουμε κατά μέρος”, δήλωσε στο Reuters αργά το Σάββατο ο Λεονάρντο Φερνάντεζ, 68, ειδικός εντατικής θεραπείας λίγο πριν την αναχώρηση της ταξιαρχίας του.

“Αυτός που λέει ότι δεν φοβάται είναι ένας υπερήρωας, αλλά δεν είμαστε υπερήρωες, είμαστε επαναστατικοί γιατροί.”

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι