Τι θα γίνει στα Σκόπια μετά το όχι Ιβανόφ;

Πως εκπαραθυρώθηκε ο Γκρουέφσκι για να γίνει πρωθυπουργός ο Ζάεφ, Γιώργος Λυκοκάπης

Ο Σκοπιανός πρόεδρος Ιβάνοφ αρνήθηκε να υπογράψει το διάταγμα για την συμφωνία με την Ελλάδα και ανέπεμψε την τελική συμφωνία των Πρεσπών εκ νέου στην Βουλή.

Ο Ιβανόφ αποκάλεσε την συμφωνία αντισυνταγματική, εγκληματική πράξη, τιμωρούμενη με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 5 ετών, που φέρνει τη πΓΔΜ σε θέση υποταγής έναντι της Ελλάδος.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές στα Σκόπια η βουλή των αναμένεται να υπερψηφίσει τη συμφωνία, εκ νέου στις 5 Ιουλίου. Θα ακολουθήσει η ανακοίνωση για τη διενέργεια του δημοψηφίσματος, πιθανόν στις 5 ή 17 Ιουλίου.

Βάσει του Συντάγματος, η προεκλογική περίοδος διαρκεί 60 εως 90 ημέρες και στόχος είναι το δημοψήφισμα να διεξαχθεί στις 16 Σεπτεμβρίου αν και ακούγονται, επίσης, η 23 Σεπτεμβρίου ή και μεταγενέστερες ημερομηνίες. Δεν έχει όμως ακόμα αποφασιστεί αν το δημοψήφισμα θα έχει δεσμευτικό ή αποφασιστικό χαρακτήρα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version