Γιούνκερ σε Τζόνσον: Η μόνη πιθανή συμφωνία για το Brexit είναι η ήδη υπάρχουσα

Γιούνκερ σε Τζόνσον: Η μόνη πιθανή συμφωνία για το Brexit είναι η ήδη υπάρχουσα

Η μόνη πιθανή συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ηνωμένου Βασιλείου για το Brexit είναι η ήδη υπάρχουσα, τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στον νέο Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν σήμερα.

Ο επικεφαλής της Επιτροπής ανέφερε στον κ. Τζόνσον ότι η Κομισιόν θα εξετάσει ιδέες τις οποίες πιθανόν να καταθέσει το Λονδίνο, μόνον όμως στο βαθμό που θα θεωρηθούν συμβατές με το τελικό Σχέδιο Συμφωνίας Αποχώρησης που είχαν συμφωνήσει οι Ευρωπαίοι ηγέτες με την τέως πρωθυπουργό του ΗΒ Τερέζα Μέι.

Ο Γιούνκερ είπε τέλος στον επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης ότι η ΕΕ είναι έτοιμη να προχωρήσει σε αλλαγές στην Πολιτική Διακήρυξη για τις μελλοντικές σχέσεις των δύο πλευρών.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι