“Γκρεμίζεται το τείχος του Αιγαίου” γράφουν στην Τουρκία για Έλληνες παρατηρητές σε τουρκική άσκηση στο Αιγαίο

“Γκρεμίζεται το τείχος του Αιγαίου” γράφουν στην Τουρκία για Έλληνες παρατηρητές σε τουρκική άσκηση στο Αιγαίο

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Χουριέτ χαρακτηρίζει πολύ σημαντικό το γεγονός ότι Έλληνες στρατιωτικοί ήταν για πρώτη φορά παρόντες στην φετινή άσκηση Efes-2024 δέκα ναυτικά μίλια από τη Σάμο. Ο αρθρογράφος θεωρεί ότι “ίσως γκρεμίζεται το τείχος του Αιγαίου”.

Παρόντες ήταν δύο στρατιωτικοί ακόλουθοι της ελληνικής πρεσβείας στην Άγκυρα, ένας συνταγματάρχης και ένας πλοίαρχος -Ξηράς και Ναυτικού. Η Ελλάδα ποτέ άλλοτε δεν είχε στείλει παρατηρητές γράφουν οι Τούρκοι.

Εν τω μεταξύ επίσκεψη στην Άγκυρα πραγματοποίησε σήμερα (3/6) η αρχηγός του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, ναύαρχος Λίζα Φρανσέτι, «στο πλαίσιο της ενίσχυσης των στρατιωτικών δεσμών μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας», όπως αναφέρουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Την υποδέχθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Yaşar Güler. Η Φρανσέτι ήταν επίσημη προσκεκλημένη του αρχηγού του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, ναυάρχου Ercüment Tatlıoğlu. Στην σχετική δεξίωση παραβρέθηκε και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα Jeffry L. Flake.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι