Γλασκώβη: Δεν θεωρούν τρομοκρατική την επίθεση εναντίον έξι ατόμων – Συνεχίζεται η έρευνα

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Μέχρι στιγμής οι αστυνομικές αρχές της Γλασκώβης δεν ανακοινώνουν τα κίνητρα του άνδρα που σήμερα το μεσημέρι μαχαίρωσε έξι  άτομα προτού τον πυροβολήσουν και τον σκοτώσουν αστυνομικοί.

“Δεν θεωρούμε προς το παρόν την επίθεση τρομοκρατική” ήταν η μόνη λακωνική ενημέρωση προς τον Τύπο παρότι παρήλθαν 8 ώρες από το θλιβερό επεισόδιο.

Υπενθυμίζεται ότι ένας άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι γύρω στη 1 το μεσημέρι τοπική ώρα σε πάνω από πέντε άτομα στη ρεσεψιόν ενός ξενοδοχείου -ξενοδοχείου που πρόσφατα είχε μετατραπεί σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

Όταν έφτασαν εκεί πάνω από 10 περιπολικά της Αστυνομίας, βρήκαν τρία άτομα βαριά τραυματισμένα ή νεκρά στις εσωτερικές σκάλες του ξενοδοχείου -στο κλιμακοστάσιο. Τραυματίσθηκαν δε άλλοι τρεις,  μεταξύ των οποίων και ένας αστυνομικός 42 ετών  που είναι σε κρίσιμη κατάσταση -τον μαχαίρωσε ο δράστης στην κοιλιακή χώρα. Μετά το μαχαίρωμα του αστυνομικού, οι άνδρες της αστυνομίας πυροβολησαν και σκότωσαν το δράστη.

Οι τραυματίες ανακοινώθηκε ότι είναι ηλικίας 17, 18, 20, 38 και 53 ετών, συν τον  ηλικίας 42 ετών αστυνομικό.

Το BBC μα και άλλα βρετανικά μέσα αναφέρονταν αρχικά σε τρεις νεκρους και τρεις τραυματίες, όμως η νεότερη αστυνομική ανακοίνωση σημαίνει ότι δεν υπάρχουν νεκροί. Παρότι η Αστυνομία ήταν αναλυτική για την κατάσταση του αστυνομικού, δεν γνωρίζουμε πόσο βαριά τραυματισμένοι είναι οι δύο έφηβοι και οι άλλοι τρεις άνδρες.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι