Γλίτωσε τις κυρώσεις επειδή έταξε συνομιλίες και εκβίασε με το μεταναστευτικό;

Πεδίο μάχης η νύχτα γάμου! – Στο νοσοκομείο γαμπρός και νύφη

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA), ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε ενημερώσει πριν από την έναρξη της χθεσινής τηλεδιάσκεψης των Ευρωπαίων ΥΠΕΞ, πως έχει δεχτεί πρόταση της καγκελαρίου για εκκίνηση διαλόγου με την Ελλάδα μετά όμως από την ολοκλήρωση των ερευνητικών δραστηριοτήτων του Oruc Reis στις 23 Αυγούστου.

Το ρεπορτάζ του DPA αναφέρει ότι αυτός ήταν ο βασικός λόγος που οι Ευρωπαίοι δεν προχώρησαν σε κυρώσεις, αλλά και το μεταναστευτικό -επισήμως τουλάχιστον, αυτό αναφέρουν οι πηγές του πρακτορείου. Έκριναν ότι τους καλύπτει η υπόσχεση του Ερντογάν και η κατόπιν εορτής έναρξη διαλόγου, αδιαφορώντας για το δεδικασμένο που δημιουργείται σε υφαλοκρηπίδα μελών της ΕΕ, επειδή οι περισσότεροι Ευρωπαίοι δεν θέλουν να διαταραχθεί η ισορροπία με τους μετανάστες και πρόσφυγες που “συγκρατεί” η Τουρκία.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι