Γονατίζει ο κορονοϊός τη Ρωσία – Ελλείψεις σε νοσοκομεία

α rapid και self test που πήραν πιστοποίηση

Ο κορονοϊός έχει πλήξει σημαντικά  τη Ρωσία με τα νοσοκομεία να έχουν τρομερές ελλείψεις σε φάρμακα για τους ασθενείς με κορονοϊό, έχοντας εναποθέσει τις ελπίδες της στο εμβόλιο. Μια πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού οδήγησε να ξεπεραστεί το όριο των 2 εκατομμυρίων προσβληθέντων από τον ιό αυτόν στη Ρωσία.

Οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν ότι κατέγραψαν 24.318 νέα κρούσματα κορονοϊού το 24ωρο που πέρασε, στα οποία περιλαμβάνονται 6.902 στη Μόσχα, με τα οποία ανήλθε σε 2.039.926 ο συνολικός αριθμός τους. Επίσης το προηγούμενο 24ωρο καταγράφηκαν 461 θάνατοι που σχετίζονται με την COVID-19, με τους οποίους ανήλθε σε 35.311 ο επίσημος απολογισμός των νεκρών από τη νόσο αυτή σε όλη τη χώρα.

Η Ρωσία βρίσκεται στην πέμπτη θέση παγκοσμίως όσον αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων νέου κορονοϊού μετά τις ΗΠΑ, την Ινδία, τη Βραζιλία και τη Γαλλία. Οι αρχές έχουν αντισταθεί στην επιβολή lockdown σε όλη τη χώρα, όπως έκαναν νωρίτερα φέτος, προτιμώντας ωστόσο στοχευμένα περιφερειακά μέτρα.

Η Ρωσία ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι το πρώτο της εμβόλιο κατά της COVID-19, το Sputnik V, είναι κατά 92% αποτελεσματικό, σύμφωνα με τα ενδιάμεσα αποτελέσματα των δοκιμών. Περίπου 500.000 δόσεις του αναμένεται να παραχθούν τον Νοέμβριο. Την ίδια ώρα γίνονται δοκιμές μετά την καταχώριση του δεύτερου ρωσικού εμβολίου, του EpiVacCorona, από το ινστιτούτο Vector της Σιβηρίας.

 

Η Αντονίνα Πλοσκίρεβα, επιδημιολόγος στην Rospotrebnadzor, η οποία επιτηρεί την υγεία των καταναλωτών, απηύθυνε έκκληση σήμερα στον κόσμο να συνεχίσει να τηρεί αυστηρά τους κανόνες για την χρήση προστατευτικών μασκών και γαντιών και υπογράμμισε τη σημασία του σεβασμού στα μέτρα για κοινωνική αποστασιοποίηση.

Νοσοκομεία σε τραγική κατάσταση

Ορισμένα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις σε φάρμακα που χρησιμοποιούνται για την θεραπεία ασθενών με COVID-19 και δεν μπορούν να δημιουργήσουν νέα αποθέματα λόγω ενός πανικού που προκλήθηκε για την αγορά τους, την μεγάλη ζήτησή τους και προβλήματα που προκλήθηκαν με ένα νέο σύστημα σήμανσης, σύμφωνα με αξιωματούχους, διανομείς και γιατρούς.

Γιατροί σε περισσότερες από δώδεκα περιοχές αντιμετωπίζουν μεγάλες ελλείψεις σε αντιβιοτικά, αντιιικά και άλλα φάρμακα που χρησιμοποιούνται στη θεραπεία ασθενών με COVID-19, δήλωσαν τρεις τοπικοί αξιωματούχοι και τρεις προμηθευτές φαρμάκων.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι