Γονείς 12χρονης: Ο προπονητής “έφαγε” 12 χρόνια, ήμαρτον με το “τα ήθελε το παιδί”

Τέσσερα χρόνια η ποινή στον 23χρονο για σουγιάδες και βεγγαλικά

Επιστολή στη δημόσια τηλεόραση με αφορμή τις τελευταίες αποκαλύψεις για υποθέσεις αποπλάνησης ανηλίκων στον χώρο του αθλητισμού έστειλαν οι γονείς ανήλικης αθλήτριας της ρωμαϊκής πάλης, η οποία  είχε αποπλανηθεί από 47χρονο προπονητή.

Η υπόθεση τελεσιδίκησε και ο άνδρας καταδικάσθηκε σε 12 χρόνια φυλακή για
κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια πριν από 4 χρόνια, όταν το θύμα ήταν μόλις 12 ετών. Η συνήγορος της οικογένειας, κα Ειρήνη Μαρούπα, είπε ότι  η μητέρα προσπάθησε να σώσει το παιδί της και απειλούσε τον προπονητή ότι θα τον καταγγείλει στην Αστυνομία, εκείνος όμως αρνήθηκε να αφήσει ήσυχη την 12χρονη υποστηρίζοντας ότι τον θέλει κι εκείνη. Οπότε η υπόθεση πήρε τη δικαστική οδό.

«Ο προπονητής της εκμεταλλεύθηκε τον παιδικό της ενθουσιασμό. Το παιδί ειχε ανάγκη για αποδοχή ως αθλήτρια κι αυτός μετέτρεψε την ανάγκη της σε σεξουαλική πράξη. Ήταν 12 ετών παιδί ακόμα, δεν είχε την ωριμότητα να αποφασίσει τι είναι ωφέλιμο γι’ αυτήν. Αυτή η διαστροφή με την δικαιολογία “τα ήθελε, η ανήλικη” πρέπει να ξεριζωθεί από την ελληνική κοινωνία», αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή της η οικογένεια προς την ΕΡΤ.

H υπόθεση συνδέεται έμμεσα με την 11χρονη που την είχε ερωτευθεί ο προπονητής της στην ιστιοπλοΐα, όπου και σε εκείνη την περίπτωση ο 28χρονος -όταν συνέβη προ δεκαετίας το γεγονός- υποστήριξε ότι «ήθελε να παντρευτεί το κορίτσι» και ότι τον «ήθελε κι εκείνο». Το κορίτσι, που είναι πλέον 21 ετών, χαρακτηρίζει την υπόθεση βιασμό και δεν αφήνει περιθώρια ότι επρόκειτο για “σχέση”.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx