Γυναίκες στο Αφγανιστάν ικετεύουν για βοήθεια

Γυναίκες στο Αφγανιστάν ικετεύουν για βοήθεια

Η επικράτηση των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν προκαλεί φρίκη και απόγνωση σε χιλιάδες γυναίκες ανά την επικράτεια. Οι ίδιες αντιμετωπίζουν ακόμη και το ενδεχόμενο της εκτέλεσης σε περίπτωση που ο τρόπος ζωής τους δε συμβαδίζει απόλυτα με τα όσα προβλέπουν για εκείνες οι νόμοι της Σαρίας. Παρά τις δημόσιες δηλώσεις τους, οι Ταλιμπάν έχουν ήδη ξεκινήσει να πυροβολούν κόσμο στους δρόμους.

Στην πρωτεύουσα της χώρας, την Καμπούλ, υπάρχουν εγκλωβισμένοι Αμερικανοί, αλλά και Αφγανοί που συνεργάστηκαν με τους Δυτικούς. Στόχος τους είναι να μπουν στο αεροδρόμιο και να αποχωρήσουν από τη χώρα μέσω των αμερικανικών αεροπλάνων. Η Daily Mail δημοσίευσε σχετικό βίντεο που απεικονίζει απεγνωσμένες γυναίκες να ζητάνε βοήθεια από Αμερικανούς στρατιώτες που βρίσκονται στο σημείο.

Το γύρο του διαδικτύου έχουν ξεκινήσει πάντως να κάνουν και οι πρώτες σοκαριστικές εικόνες από το εσωτερικό της χώρας, που δείχνουν τους Ταλιμπάν να πυροβολούν και να δέρνουν πολίτες, ανάμεσά τους, γυναίκες και παιδιά.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι