H Boeing απολύει 17.000 άτομα

Επείγουσα προσγείωση Boeing 767 στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης λόγω βλάβης στο σύστημα προσγείωσης

H Boeing θα περικόψει 17.000 θέσεις εργασίας ή ποσοστό 10% του προσωπικού της παγκοσμίως και θα καθυστερήσει τις πρώτες παραδόσεις του αεροσκάφους 777Χ για ένα έτος, ενώ καταγράφει απώλειες 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο τρίτο τρίμηνο του έτους. Η αμερικανική εταιρία παραγωγής αεροσκαφών προσπαθεί ν’ αντιμετωπίσει τις συνέπειες μιας απεργίας των εργαζόμενων της στη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ, που διαρκεί εδώ κι ένα μήνα, αλλά και τα πολλά τεχνικά προβλήματα που παρουσιάζουν αεροσκάφη της.

Ο Κέλι Όρτμπεργκ εκτελεστικός διευθυντής της Boeing σ’ ένα μήνυμά του προς τους εργαζόμενους ανέφερε ότι «η σημαντική μείωση των εργαζόμενων στην εταιρία είναι απαραίτητη λόγω οικονομικών δυσχερειών». Η απεργία 33.000 εργαζομένων στην Δυτική Ακτή καθυστέρησε και την παραγωγή των αεροσκαφών 737 ΜΑΧ, 767 και 777.

Η χρηματιστηριακή τιμή των μετοχών της Boeing κατέγραψε πτώση 1,1%, μόλις έγινε γνωστή η απόφαση για τη μείωση των θέσεων εργασίας. Οι σαρωτικές αλλαγές είναι η πρώτη κίνηση του Όρτμπεργκ, που ανέλαβε διευθυντής τον Αύγουστο. Η Boeing ανέφερε έσοδα προ φόρων 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τον τομέα της άμυνας, αλλά και από δύο προγράμματα επιβατικών αεροσκαφών. Στις 20 Σεπτεμβρίου, η εταιρία απέλυσε τον υπεύθυνο του προβληματικού τομέα διαστήματος και άμυνας Τεντ Κόλμπερτ, αλλά και έναν ακόμη διευθυντή, καθώς σωρεύονται οι αγωγές για δυστυχήματα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx