H επιχείρηση απεγκλωβισμού στην Αττική Οδό (video)

H επιχείρηση απεγκλωβισμού στην Αττική Οδό (video)

Άρχισε μετά από 10 ώρες ταλαιπωρίας και προχωρεί η επιχείρηση απεγκλωβισμού εκατοντάδων οδηγών και επιβατών οχημάτων που είχαν καθηλωθεί στην Αττική Οδό. Τους παρέχεται τροφή, νερό και κουβέρτες αν θέλουν να μείνουν εκεί, καθώς στόχος είναι αν το επιθυμούν, να απομακρυνθούν όλοι και να αφήσουν στην Αττική Οδό τα οχήματά τους μέχρι αύριο.

Μέχρι στιγμής έχει δοθεί συνδρομή σε 100 οχήματα και πολλοί οδηγοί ή επιβάτες οδηγούνται σε λεωφορείο που τους πηγαίνει στον προαστιακό, ο οποίος διέθεσε βαγόνια για 300 άτομα ώστε οι πολίτες να μεταφερθούν με ασφάλεια ή όπου επιθυμούν ή πάντως όπου μπορούν. Άλλους τους βοηθούν να οδηγήσουν τα αυτοκίνητά τους στην άκρη του δρόμου και να τα αφήσουν εκεί για να απομακρυνθούν εν συνεχεία οι ίδιοι, και σε άλλους που επιθυμούν να μείνουν εκεί, τους δίνονται κουβέρτες. Έχει ληφθεί πρόνοια για όσους θέλουν να μείνουν σε ξενοδοχείο, ενώ στις εξόδους υπάρχουν και ασθενοφόρα για όσους τυχόν χρειάζονται ιατρική συνδρομή.

Οι άνδρες των ΕΚΑΜ και άλλοι μετέχοντες της επιχείρησης, ενεργούν σε έξι σημεία, ξεκινώντας από τα ΙΧ που είναι πλησιέστερα σε κάθε έξοδο: στην έξοδο 11 στη Λεωφόρο Κηφισίας, στην έξοδο 12, στην Λεωφόρο Πεντέλης, στην έξοδο 13, στην Δουκίσσης Πλακεντίας, στην έξοδο 15, στη Λεωφόρο Μαραθώνος, στην έξοδο 17, στην Κάντζα και στην έξοδο 18μ στην Παιανία. Και στα έξι σημεία υπάρχουν λεωφορεία που παραλαμβάνουν τους οδηγούς και τους επιβάτες. Μετέχουν στην προσπάθεια στρατός, ΕΜΑΚ της Πυροσβεστικής και εθελοντές της Επίλεκτης Μονάδας Ειδικών Αποστολών. Εν τω μεταξύ έκλεισε ξανά η Αθηνών Λαμίας αλλά προβληματική είναι η κίνηση και στην Εθνική προς Κόρινθο.

https://www.youtube.com/watch?v=E3dqsWcjGEQ&t=2s

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι