H Γερμανία αποφάσισε: AstraZeneca μόνο στους άνω των 60 και Πάσχα χωρίς οικογένεια

α rapid και self test που πήραν πιστοποίηση

Οι Γερμανοί αξιωματούχοι υγείας συμφώνησαν, νωρίς απόψε, να περιορίσουν τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca σε άτομα άνω των 60 ετών, εν μέσω ανησυχιών για πρόκληση θρόμβων σε σχετικά νέα άτομα που εμβολιάστηκαν με το συγκεκριμένο σκεύασμα.

Ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν και κρατικοί αξιωματούχοι συμφώνησαν ομόφωνα στην έκτακτη διάσκεψη με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων και την Μέρκελ να χορηγούν εφεξής το εμβόλιο μόνο σε άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω, εκτός και αν ανήκουν σε κατηγορία υψηλού κινδύνου για σοβαρή νόσηση από Covid και έχουν συμφωνήσει με το γιατρό τους να εμβολιαστούν, παρά τον μικρό κίνδυνο σοβαρής παρενέργειας.

Η κίνηση αυτή ακολουθεί τις συστάσεις της ανεξάρτητης ομάδας εμπειρογνωμόνων της Γερμανίας για τα εμβόλια και προκύπτει μετά την γνωστοποίηση νέων δεδομένων από τον ιατρικό ρυθμιστή της χώρας, το Ινστιτούτο «Πάουλ Έρλιχ», σύμφωνα με τα οποία συνολικά 31 άτομα -σε σύνολο 2,7 εκατομμύρια εμβολιασμών με το σκεύασμα της AstraZeneca- εμφάνισαν θρομβώσεις μετά το εμβολιασμό τους. Εννέα από αυτά απεβίωσαν.

Ο Γενς Σπαν ανακοίνωσε παράλληλα ότι οι Γερμανοί πρέπει να ξεχάσουν το οικογενειακό Πάσχα επειδή υπάρχει αύξηση κρουσμάτων. «Η οικογενειακή επίσκεψη ακυρώνεται και φέτος. Όσον αφορά εμένα, θα την κάνω διαδικτυακά», δήλωσε ο χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός σε διαδικτυακή συζήτηση με δημοσιογράφους, η οποία αφορούσε κυρίως στο μοντέλο των διαγνωστικών τεστ το οποίο ανέπτυξε το Μπέμπλινγκεν του κρατιδίου της Βάδης-Βυρτεμβέργης. Ο Σπαν κάλεσε τους πολίτες «να μειώσουν όλες τις επαφές τους όσο το δυνατόν περισσότερο κατά τη διάρκεια του Πάσχα (4 Απριλίου), όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι