H Γερμανία δεν εγκρίνει το εμβόλιο της ΑstraΖeneca για τους άνω των 65 ετών

Πρωτοβουλία της περιφέρειας Αττικής για Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Οι γερμανικές αρχές συνέστησαν και επισήμως το εμβόλιο της AstraZeneca να μην χορηγηθεί σε άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, καθώς οι κλινικές έρευνες είχαν δείξει ότι είναι αποτελεσματικό κυρίως σε άτομα κάτω των 55. Οι ερευνητές της φαρμακοβιομηχανίας συμπεριάλαβαν εθελοντές μεγαλύτερης ηλικίας μόνον προς το τέλος της κλινικής έρευνας και κατά συνέπεια τα δεδομένα για τους 65+ είναι πολύ λίγα.

Σε ανακοίνωση της μόνιμης επιτροπής εμβολίων του Ινστιτούτου Robert Koch (της κύριας υπηρεσίας δημόσιας υγείας της Γερμανίας), αναφέρεται ότι «δεν υπάρχουν επαρκή δεδομένα προς το παρόν, για να εξακριβωθεί πόσο αποτελεσματικός είναι ο εμβολιασμός για τους άνω των 65 ετών με το συγκεκριμένο σκεύασμα».

Για το λόγο αυτό, η επιτροπή συνέστησε να χρησιμοποιείται μόνο για άτομα ηλικίας 18 έως 64 ετών. Το ειδικό Ίδρυμα ανακοίνωσε ότι τα δύο εμβόλια που είχαν εγκριθεί από τις αρχές της ΕΕ -της BioNTech/Pfizer και της Moderna- κρίθηκαν ως «ισοδύναμα από άποψη ασφάλειας και αποτελεσματικότητας για όλες τις ηλικίες».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι