H Kίνα για τον Ναβάλνι: Εσωτερικό θέμα της Ρωσίας

Γεωπολιτικό κλοιό σε Ρωσία-Κίνα στήνει η Δύση, Χρήστος Καπούτσης

To υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας δεν θέλησε να σχολιάσει τον θάνατο του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, αναφέροντας ότι πρόκειται για «εσωτερική υπόθεση της Ρωσίας».

«Είναι μια εσωτερική υπόθεση της Ρωσίας. Δεν θα την σχολιάσω» είπε εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ όταν ρωτήθηκε για το θέμα από το Γαλλικό Πρακτορείο. Πεκίνο και Μόσχα είναι πιστοί σύμμαχοι και ενίσχυσαν τις σχέσεις τους όταν οι δυτικές χώρες έστρεφαν την πλάτη στη Ρωσία, μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία. Οι ηγέτες Ρωσίας και Κίνας φέρονται να έχουν πολύ καλές προσωπικές σχέσεις. Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ έχει χαρακτηρίσει «καλό φίλο» τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι